Boerkini speciale

Elke maand laat fotografe Sylvia Konior het beste van zichzelf zien in een absurd zelfportret. Deze keer werd ze geïnspireerd door zwemkledij allerhande. Redactrice Ann-Marie Cordia zag er een modern sprookje bij.

Ingrid wandelde het zwembad van Scherpenheuvel-Zichem binnen. Zoals elke donderdagnamiddag. Klokslag drie uur, wanneer het rustig was. Binnenkort zou het zwembad zijn deuren sluiten. Niets zou dan nog hetzelfde zijn. Maar dat kon ze op dat moment nog niet weten.

Ze stapte de kleedkamer binnen en trok haar jas uit. Haar gymschoenen. Haar wollen v-nektrui. Haar blauwe jeansbroek, ouderwets breed aan de enkels, en net iets te korte pijpen. Haar T-shirt van Tegen de Sterren op – nieuw – en haar beha. Haar zwarte kousen. De ouderwetse oma-onderbroek. Uit haar zwemzak nam ze haar badpak, al twaalf jaar hetzelfde. Donkerblauw met witte bollen, gekocht na de scheiding van haar man. Vlak voor ze het kotje uitkwam, zette ze haar zwemmuts op. Die was nog van haar moeder zaliger geweest.

Niemand keek op toen ze het naar het grote bad liep. Ingrid maakte deel uit van het decor. Telkens dezelfde twintig baantjes schoolslag. Altijd ijverig, nooit uitsloverig.

Wat gezelschap, wilde ze. Af en toe, meer niet. Seks hoefde niet echt voor haar en voor hem hoefde het al helemaal niet meer sinds hij aan de bètablokkers zat.

Na het zwemmen voelde Ingrid zich elke keer opgelucht. Alsof ze al haar zorgen er had afgezwommen, Hoewel ze er steeds minder van had, zorgen. De scheiding was twaalf jaar geleden in haar voordeel uitgedraaid. Haar ex-man was nog altijd boos omdat hij haar het huis voor geen geld had laten overkopen. En nu was het drie keer zoveel waard! Eigen schuld, vond Ingrid. Had hij haar maar niet in de steek moeten laten op het moment dat ze een hersenbloeding had gekregen. Stukje bij beetje was ze er van hersteld,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen