Modern sprookje

Boerkini speciale

Elke maand laat fotografe Sylvia Konior het beste van zichzelf zien in een absurd zelfportret. Deze keer werd ze geïnspireerd door zwemkledij allerhande. Redactrice Ann-Marie Cordia zag er een modern sprookje bij.

Ingrid wandelde het zwembad van Scherpenheuvel-Zichem binnen. Zoals elke donderdagnamiddag. Klokslag drie uur, wanneer het rustig was. Binnenkort zou het zwembad zijn deuren sluiten. Niets zou dan nog hetzelfde zijn. Maar dat kon ze op dat moment nog niet weten.

Ze stapte de kleedkamer binnen en trok haar jas uit. Haar gymschoenen. Haar wollen v-nektrui. Haar blauwe jeansbroek, ouderwets breed aan de enkels, en net iets te korte pijpen. Haar T-shirt van Tegen de Sterren op – nieuw – en haar beha. Haar zwarte kousen. De ouderwetse oma-onderbroek. Uit haar zwemzak nam ze haar badpak, al twaalf jaar hetzelfde. Donkerblauw met witte bollen, gekocht na de scheiding van haar man. Vlak voor ze het kotje uitkwam, zette ze haar zwemmuts op. Die was nog van haar moeder zaliger geweest.

Niemand keek op toen ze het naar het grote bad liep. Ingrid maakte deel uit van het decor. Telkens dezelfde twintig baantjes schoolslag. Altijd ijverig, nooit uitsloverig.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Word ook een Charlie!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Als journalist weigert Ann-Marie Cordia al vijftien jaar lang te kiezen tussen de serieuze schrijfsels, de curieuze en de amoureuze. Ze schreef al voor Het Laatste Nieuws, NINA, Goedele en De Morgen, maar haar ziel blootleggen doet ze alleen op Charlie.

Lees verder in Mensen

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Ik word lid!

50
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be