Brigitte

Elke maand laat fotografe Sylvia Konior het beste van zichzelf zien in een absurd zelfportret. Deze keer liet ze zich inspireren door Brigitte Bardot. Redactrice Ann-Marie Cordia zag er een modern sprookje bij.

‘Ik heb altijd een voorkeur gehad voor een hoerig type.’

Hoerig. Het woord was eruit. Als voormalig sekssymbool begreep Brigitte wat de journalist daarmee bedoelde, maar toch schrok ze van zoveel eerlijkheid. Mannen – of nee, mensen – zijn meestal niet zo rechtuit. Zelfs als ze de waarheid willen vertellen, doen ze het in bedekte termen. Mannen die al lachend zeggen over De Vrouwen: ‘Het zijn allemaal sletten!’, die menen dat echt. Net zoals de vrouwen die over De Mannen grappen dat het allemaal varkens zijn. Dat wist Brigitte omdat ze het zelf altijd lachend verkondigde tegen al wie het horen wilde: ‘Mannen zijn varkens!’

Zij had alle mannen afgezworen. Al jaren. Op haar echtgenoot na, maar die telde niet mee, want dat was meer een broer-zusrelatie en hij was toch nooit thuis. De varkens hadden plaats gemaakt voor verwaarloosde honden. Er liepen er thuis een stuk of zeven rond. Alleen zij konden haar hart nog sneller doen slaan, en dan nog.

Deze journalist was anders. Wanneer Brigitte in Hugo’s vermoeide ogen keek, zag ze iets van een nooit gestilde honger. Naar hoeren, inderdaad. Maar je zag dat hij al zo lang niks meer had gegeten dat zijn eetlust vanzelf was verdwenen. Hij raakte haar. Er was niks vulgairs aan hem. Vulgair, dat waren de mannen die in haar gezelschap een slaatje bestelden omdat ze wisten dat Brigittes liefde voor dieren zo groot was dat ze er geen meer opat.

“Je kon je nooit genoeg insmeren. En de zon zou nog meer gaan branden straks.”

Ze zaten samen op het strand. Zwijgend. Hugo bestudeerde haar aandachtig, dat wel.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

Toko Space
t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen