Hoe cocaïne het dagelijks leven van Colombianen in haar greep houdt.

Seks, Drugs & Reggaeton: redactrice Arkasha reist door Colombia

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s langs de neus weg of ze de drugscultuur in hun land ook zelf opsnuiven. Maar ze wil ook weten hoe het met de body image van de locals gesteld is, en met hun liefdes- en seksuele relaties. Leggen latino’s en latina’s meer gevoel in hun vrijpartijen? Zijn alle mannen bedriegers? En zijn de vrouwen zo jaloers als de mannen beweren? Kortom: wat is er waar van de clichés die wij over Zuid-Amerikanen kennen?

Colombiaanse gids Nelson (28) praat openlijk over de beste cocaïne van de Caraïben, hoe hij aan het litteken in zijn gezicht komt en de verschillen tussen Europese vrouwen en latina’s

artikel-2_nelson

Het hoogtepunt van mijn kleine maand in Colombia is de ontdekking van Ciudad Perdida, de verloren stad, een plek die vaak met Machu Picchu vergeleken wordt. Doch anders dan Peru’s toeristische trekpleister, kan Ciudad Perdida enkel en alleen bereikt worden na een wonderschone, maar helse vierdaagse voettocht. Dat geeft me genoeg tijd om om mijn gids Nelson het vuur aan de schenen te leggen. Die ontpopt zich hoe langer hoe meer tot een praatgrage macho. Te midden van de Colombiaanse jungle doet hij zijn wilde verhalen en exotische avonturen uit de doeken.

In de jaren ‘60 en ‘70, zo vertelt Nelson, werden de Verenigde Staten overstelpt met geïmporteerde Colombiaanse marihuana. Dat was een decennium voordat cocaïne het meest winstgevende exportproduct van Colombia werd. Vandaag is de drugscultuur in Colombia stevig ingeperkt, doch allesbehalve verdwenen. In de jungle worden de groene stuff en het witte goud nog steeds verbouwd, weliswaar uit het oog van de autoriteiten in de steden. Al krijg je net in die steden als toerist meermaals de woorden marihuana en cocaína in je oren gefluisterd.

Net als de andere families in zijn dorp,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!