column

Leve de comfortzone

Leve de comfortzone

Ik probeer een vredelievend en warm persoon te zijn, maar inspirationals maken een uitzinnige woede in mij los. Op nummer één? ‘Stap uit je comfortzone, daar gebeurt de magie!’ Meestal gaat deze leuze gepaard met een tekening van die ‘comfortzone’, een knusse cirkel en dan ergens ver weg, een pijl. Magie. Daar dus. Ver weg van wat je kent en weet.

De gedachtengang die daar achter schuilt, grenst aan het absurde. Je moet jezelf dus in een benarde situatie brengen, om jezelf te overstijgen. Eenzaam en alleen, weg van alles wat vertrouwd is en steun geeft. Het lijkt me dat je juist makkelijker boven jezelf kan uitstijgen met, pakweg, een trampoline, een lanceerplatform, en wat vlieglessen. Waarom mag of kan je geen magie, successen of persoonlijke triomfen beleven, terwijl je je toch nog gedragen en gesteund weet?

Dit is een typisch voorbeeld van romantisch denken. De protagonist doorstaat ontberingen, trauma’s en verdriet, om dan — en slechts dan — te gloriëren. Want zo kennen we de held: iemand die tegen alle stromen in, geconfronteerd met tegenslag na tegenslag, watertrappelend en half verzuipend, toch nog een droom waar maakt.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Schrijver, impro-actrice, mama, geliefde, zelfstandige, vriendin, mopjesmaker… Katrijn Van Bouwel is een vrouw met ballen. Erg veel zelfs. Die in de lucht houden is zelfs voor de meest ervaren jongleur een opdracht. Maar scherven brengen geluk. Tussen to do-lijstjes en romanhoofdstukken peinst en pent Katrijn over wat haar treft, waar ze over struikelt en wat alles uiteindelijk toch zo mooi maakt.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be