Dertig worden voor beginners

Wat eet je eigenlijk als je een dertiger bent? Waar woon je? Hoe doe je dat überhaupt, dertig worden? Yannick Dekeukelaere  zocht het uit en schreef er het boek ‘Dertig worden voor beginners’ over. Hier volgt een voorproefje! Foto: Thomas Sweertvaegher

Wat je eet

Er rekening mee houdend dat je af en toe een ontbijt overslaat, heb je tegen je dertigste dertigduizend maaltijden gegeten. Ik herinner me er vijf:

  • De grenouilles in het restaurant onder de pijnbomen, omdat ik tot ze werden opgediend niet wist wat het Franse woord was voor kikkerbilletjes.
  • Mijn eerste sushi op een duur terras in Saint-Tropez, omdat ik de stokjes eerst op de stevige klomp aardappelpuree wilde uitproberen die geen aardappelpuree bleek maar wasabi.
  • De lasagne van 31 december 2002, omdat die dankzij mijn kookkunsten pas klaar was in 2003.
  • Het Chinese ontbijt in Hongkong, omdat niet alleen Laura en ik aan tafel zaten, maar ook Laura’s moeder en haar Angolese toyboy.
  • De voorverpakte Italiaanse salade met 35% korting uit de Albert Heijn, omdat ik die net heb gegeten.

De overige 29.995 maaltijden kan ik me nog nauwelijks voor de geest halen. Het is een mysterie hoe we erin slagen drie keer per dag te eten. Niet in de eerste twintig levensjaren – bedankt mama – maar wat en hoe we eten tussen ons twintigste en dertigste is een groot raadsel. Dat mijn generatiegenoten minstens vijf keer per week eten is een feit. Dat is hoe vaak ze er verslag van uit- brengen op Instagram. Waar ik benieuwd naar ben, zijn de maaltijden wanneer niemand kijkt.

“Dankzij foodies is eten een belangrijk deel van onze identiteit geworden, net zoals je fiets, je gezichtshaar en je soa’s.”

Je hebt twee soorten twintigers. Enerzijds de keukenanalfabeten zoals ik,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou
geen Charlie!

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines (nr. 8: najaar 2018, nr. 9: voorjaar 2019)
  • Charlie goodies toegang tot alle online artikels
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen