column

“Afgang is ook maar een manier om je voort te bewegen”

“Afgang is ook maar een manier om je voort te bewegen”

Het is uw taak als mens om op uw gezicht te gaan. Zo vaak en zo hard dat er barsten komen in het masker dat je zo zorgvuldig en succesvol droeg. Want er zit zoveel moois achter verstopt. Laat dit een pleidooi voor falen zijn.

Want oh, wat willen we het allemaal graag goed doen. Alle ballen tegelijk omhoog houden. Maar dit is de adder: Wie alles alleen maar perfect wil doen kan eenvoudigweg niets leren. Probeer maar eens jongleren onder de knie te krijgen, zonder te mislukken. Eerst moet je honderd, nee duizend keer alle ballen laten vallen. Steeds weer beginnen, de ballen uit je handen voelen wegglippen en weer oprapen. Plat op je buik gaan, om de ballen vanonder de kast te graaien, waardoor naast stof, pluis en losse muntjes ook oude herinneringen en patronen het daglicht zien. Om succes te boeken hoeft niet elke stap succesvol zijn. Integendeel.

“Ik maakte van mezelf een circuspony, met trucjes, voor vermaak van allen.”

Het grootste deel van mijn leven had ik daar hoegenaamd geen zin in. Ik wou gewoon schitteren en bekwaamde me dus vrolijk verder in waar ik vanzelf in uitblonk.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Schrijver, impro-actrice, mama, geliefde, zelfstandige, vriendin, mopjesmaker… Katrijn Van Bouwel is een vrouw met ballen. Erg veel zelfs. Die in de lucht houden is zelfs voor de meest ervaren jongleur een opdracht. Maar scherven brengen geluk. Tussen to do-lijstjes en romanhoofdstukken peinst en pent Katrijn over wat haar treft, waar ze over struikelt en wat alles uiteindelijk toch zo mooi maakt.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be