Feest

Feestjes. Niemand die je leert je hoe je ze overleeft. Hoe je erin slaagt om niet gehavend naar huis te gaan. Zonder gekrenkt eergevoel en pijnlijke voeten.

Ik kijk om me heen. De bedoeling was dat er een vriend mee zou komen, maar die haakte af. Op het laatste moment, wat blijkbaar het beste moment is om af te haken. Waarom haakt nooit eens iemand drie weken op voorhand af? Altijd op datzelfde uiterste, laatste stekje. Ik probeer een glimlach uit die er niet al te gekwetst uitziet. Op dat moment komt een nieuwe lading gasten binnen. Je weet wat ze zeggen over meer zielen, probeer ik mezelf op te beuren. Er wordt hartelijk gelachen en oprecht gekust. Of zo lijkt het toch. Soms vang ik een verdwaalde blik op. Daar probeer ik gauw vanaf te komen door snel naar de grond te kijken. Niemand mag merken dat ik alleen ben. Dat is mijn opdracht van de avond.

“Wat zij niet weet, dat is dat mijn haar er dan wel uitziet alsof er niet over is nagedacht, maar dat er een filosofie achter zit.”

Maar ik heb geluk: iemand kent me, niet goed, maar toch een beetje. Ze zwaait al van ver. Een levend wezen om bij te staan, ik ben gered! Ik probeer een opening te slaan met een beleefdheidspraatje, maar ze moet me onderbreken. Kom eens hier, en ze kijkt zorgelijk in mijn haar. Er zit iets in, zegt ze en ze begint in mijn haar te friemelen, trekt er iets onzichtbaars uit. Ik moet me bukken zodat ze er beter bij kan. Nu ze toch bezig is, herschikt ze snel mijn kapsel, haalt een haarspeld los, steekt die er op een andere plek weer in. Het zat echt helemaal scheef, verklaart ze zichzelf, met een knalrode glimlach. Wat zij niet weet, dat is dat mijn haar er dan wel uitziet alsof er niet over is nagedacht,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen