“Over 60 jaar ben ik die hakkende oma die de scene onveilig maakt”

Sophie houdt van mensen die buiten de lijntjes kleuren en een buitengewone job, passie of levenswijze hebben. Ze is ervan overtuigd dat elk verhaal de moeite waard is en deinst dan ook niet terug voor een openhartig gesprek. Deze maand ontmoet ze Gabber With Attitude Britt. Foto’s: Sandra Mermans

Britt Bailey (19) gaat al sinds haar dertiende los op hardcore feestjes en zweert dat dat voor altijd zo zal blijven. De mensen die ze daar ontmoet noemt ze haar hardcore family. Maar Britt heeft ook een eigen familie waar ze enorm veel van houdt. Die twee combineren is niet altijd even makkelijk. Want wat vertel je thuis en wat niet? Zijn je hardcore vrienden er ook in het dagelijks leven zonder drugs? Hoe lang hou je dit vol? Deze zelfbenoemde Gabber With Attitude, nodigt ons uit voor een eerlijk gesprek en dus rijden we op een koude zondagochtend richting het pittoreske Grobbendonk om Britt en haar ouders te ontmoeten.

“Vroeger associeerde ik de term hardcore altijd met porno, maar dat doe ik al lang niet meer!”, Britts vader, Bill, staat lachend in de deuropening van het gezellige huisje. “Nu weet ik dat het gaat over van die boenke boenke-muziek.” Britts moeder, Heidi, valt hem bij: “In het begin wisten we nooit zo goed waar ons Britt mee bezig was als ze uitging. We zijn enorm bezorgd om onze dochter, maar gelukkig vertelt Britt ons alles. Dat heeft ze altijd gedaan, maar toch blijven we nog steeds elk weekend tot in de vroege uurtjes wakker om met eigen ogen te kunnen zien dat ze veilig thuis komt. ”

Britt wil op haar slaapkamer verder praten. “Ik vertel mijn ouders niet echt alles”, fluistert ze lachend zodra de deur dicht valt. “Dat doet toch niemand?” Britt ploft neer op haar bed. “I love them so much,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen