“Over 60 jaar ben ik die hakkende oma die de scene onveilig maakt”

Sophie houdt van mensen die buiten de lijntjes kleuren en een buitengewone job, passie of levenswijze hebben. Ze is ervan overtuigd dat elk verhaal de moeite waard is en deinst dan ook niet terug voor een openhartig gesprek. Deze maand ontmoet ze Gabber With Attitude Britt. Foto’s: Sandra Mermans

Britt Bailey (19) gaat al sinds haar dertiende los op hardcore feestjes en zweert dat dat voor altijd zo zal blijven. De mensen die ze daar ontmoet noemt ze haar hardcore family. Maar Britt heeft ook een eigen familie waar ze enorm veel van houdt. Die twee combineren is niet altijd even makkelijk. Want wat vertel je thuis en wat niet? Zijn je hardcore vrienden er ook in het dagelijks leven zonder drugs? Hoe lang hou je dit vol? Deze zelfbenoemde Gabber With Attitude, nodigt ons uit voor een eerlijk gesprek en dus rijden we op een koude zondagochtend richting het pittoreske Grobbendonk om Britt en haar ouders te ontmoeten.

“Vroeger associeerde ik de term hardcore altijd met porno, maar dat doe ik al lang niet meer!”, Britts vader, Bill, staat lachend in de deuropening van het gezellige huisje. “Nu weet ik dat het gaat over van die boenke boenke-muziek.” Britts moeder, Heidi, valt hem bij: “In het begin wisten we nooit zo goed waar ons Britt mee bezig was als ze uitging. We zijn enorm bezorgd om onze dochter, maar gelukkig vertelt Britt ons alles. Dat heeft ze altijd gedaan, maar toch blijven we nog steeds elk weekend tot in de vroege uurtjes wakker om met eigen ogen te kunnen zien dat ze veilig thuis komt. ”

Britt wil op haar slaapkamer verder praten. “Ik vertel mijn ouders niet echt alles”, fluistert ze lachend zodra de deur dicht valt. “Dat doet toch niemand?” Britt ploft neer op haar bed. “I love them so much,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen