Het grote dilemma van een feministe en haar hangborsten

Het grote dilemma van een feministe en haar hangborsten

Elke maand laat fotografe Sylvia Konior het beste van zichzelf zien in een absurd zelfportret. Vandaag laat ze streepjes zetten op haar lichaam. Redactrice Ann-Marie Cordia ziet er een modern sprookje bij.

Maggie Gyllenhaal, de zus van Jake, heeft haar borsten laten zien in de nieuwe serie The Deuce. Haar doodgewone borsten. En dat is best ongewoon. Niet omdat ze helemaal bloot was van boven. Wel omdat we tegenwoordig haast alleen nog maar pronte borsten te zien krijgen in series zoals Game of Thrones. Maar Maggie, die laat ze dus gewoon hangen. 

Lisa las het artikel over de doodgewone borsten van Maggie in De Morgen terwijl ze in een Antwerps café van haar cappuccino nipte. Ze bekeek de borsten nog eens aandachtig. Hangen ze nu wel of hangen ze niet? Lisa vond van niet. Daar waren ze veel te klein voor. Ze waren misschien niet zo pronkerig, maar toch. Haar borsten, die hingen pas. Van die echte, klassieke theezakjes. Maar Maggies B-cupje? Laat me niet lachen, bedacht Lisa, terwijl ze luidop lachte.

‘Wat zit jij zo te lachen?’ Heleen omarmde Lisa en schoof dan mee aan het kleine tafeltje. Het was een rustige ochtend in het café, er zaten maar drie andere mensen. Een oudere dame met haar schoothond die het overduidelijk veel te koud had, een medisch vertegenwoordigster van een jaar of dertig die zich bij een apotheker probeerde binnen te praten aan de telefoon en een jongen met rasta’s die op zijn laptop tokkelde.

“Die meisjes van Pussy Riot denken dat ze het patriarchaat beter omver kunnen werpen, met van die trotse tietjes.”

Lisa keek op naar Heleen. ‘Ik ben aan het lezen over Maggies borsten. Ze hebben de krant gehaald. De conclusie: doodgewone borsten mogen weer, anno 2017. Daar zal jij wel blij mee zijn,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen