Voorpublicatie

Een hoofdrol voor het dikste meisje van de school

Voorpublicatie: 'Zelfde tijd, zelfde plaats'

Een hoofdrol voor het dikste meisje van de school

In 2015 startte VZW Caleidoscopia met het project Hikkies. Dat is erop gericht om tieners via een positief verhaal kennis te laten maken met onze superdiverse samenleving. Dankzij steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren kwamen er al acht boekjes uit waarin telkens een hoofdrol is weggelegd voor iemand die in de meeste kinderboeken zelden het middelpunt van het verhaal is. In het negende boekje is dat het dikste meisje van de school.

“Samen met een mix van auteurs en illustratoren gingen we aan de slag om boekjes te maken naar het voorbeeld van de eerste Vlaamse Filmkes,” licht Ilke Verhelle, coördinator van het project,  toe. “Voor het negende nummer kwam schrijfster Inge Schilperoord zelf bij ons aankloppen met  een idee voor haar verhaal.”

Auteur Inge Schilperoord: “Kinderen krijgen op school tegenwoordig gelukkig voorlichting over diversiteit in seksuele voorkeur. Niet iedereen is heteroseksueel en dat is prima. Maar hoe zit het met de diversiteit in lichaamsbouw? Daar is weinig aandacht voor. Vóór de aantrekking tot de ander moet je immers eerst je eigen lichaam aanvaarden,  jezelf graag zien. En dat kan alleen als je accepteert dat niet iedereen er hetzelfde uitziet.”

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Lees verder in Zin in
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be