“Ik dacht dat mijn onderbroek de oorzaak was van mijn hipdip”

“Ik dacht dat mijn onderbroek de oorzaak was van mijn hipdip”

Hoe komt het dat ik als vrouw zo weinig afweet van mijn eigen anatomie?

Hoofdredactrice Jozefien was in een vorig leven art-director bij de weekbladen. Ook vandaag is ze nog elke dag met beeldvorming bezig: wat voor impact hebben de beelden die we zien op hoe we de wereld begrijpen? In de rubriek 1 beeld, 1000 woorden bekijkt ze elke maand een beeld dat haar heeft geraakt of aan het denken heeft gezet.

Je zag ‘m vorige week misschien voorbij komen: de #hipdips hashtag. Vrouwen postten foto’s van zichzelf op Instagram en wezen naar hun hipdips: een klein kuiltje onder hun heupen. Of je hipdips hebt of niet, hangt af van de vorm van je heupbotten en de manier waarop je buitenste dijspier is vastgehecht. Het is dus compleet normaal en hoeveel je ook sport, die inkeping verdwijnt niet. Dat bleek wel uit de honderden foto’s van afgetrainde sportlijven die de perfecte heupwelving ook niet hebben.

Want die perfecte ronde heupen zijn zo’n beetje de heilige graal van de bodygoals geworden (thanks a lot, Kim Kardashian). Op internet lees ik zelfs dat vrouwen hun hipdips laten opspuiten om die perfecte heupglooiing te krijgen. Er zijn ook speciale onderbroekjes die je onder je strakke broek kan aantrekken en die de kuiltjes opvullen. Dat wist Flair me te vertellen, nadat ze me hadden uitgelegd dat hipdips volkomen natuurlijk zijn en we ons lichaam moeten aanvaarden zoals het is.

De enige foto van mezelf die ik heb gepost met #hipdips was er eentje waarop ik een toastje in een potje hummus dip dat op mijn heup staat. Ik voel niet meteen de drang om via selfies te bewijzen dat ik normaal ben. Om eerlijk te zijn, moet ik soms stiekem een beetje oogrollen van al die selfies en al die bewijsdrang. Er zit toch iets hartstikke narcistisch in al dat geselfie, niet?

“Dankjewel, duizenden selfies-makende vrouwen,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!