“Hoera, ontslag!”

Ervaringsdeskundige Rilla Lysens toont hoe ontslag het begin van iets nieuws kan zijn

Rilla Lysens was HR-verantwoordelijke en ontsloeg vorig jaar al haar collega’s én daarna zichzelf. Ze schreef er het boek ‘Hoera, ontslag!’ over. Een boek met een positieve insteek, dat je vooral anders naar werk (en leven) wil doen kijken. Aan de hand van getuigenissen en oefeningen Rilla inzicht in hoe je om kan gaan met de twijfel en stress die een ontslag met zich meebrengt. Charlie biedt haar abonnees een voorpublicatie en korting aan.

EEen ontslag is in de meeste gevallen geen prettige verandering. En toch… alles verandert. Het leven zelf is één grote verandering, niets blijft hetzelfde. En dat is eigenlijk goed nieuws! Want als alles bij het oude bleef, zou je nooit iets nieuws beleven. Dan zou je nooit levenservaring opdoen, nooit je horizon verbreden en nooit jezelf ontwikkelen. Dan zou je nooit meer groeien als mens. Verandering is dus niet het probleem. Het is onze weerstand tegen die verandering die problemen creëert. Het leven verandert doorlopend, maar wij kunnen dat soms moeilijk accepteren. Door te denken dat alles hetzelfde moet blijven, creëer je een illusie die je nooit gelukkig kan maken. Toegegeven: veel veranderingen brengen we zelf tot stand. We doen moeite om een nieuwe baan te vinden of besluiten te verhuizen naar een andere stad. Veranderingen die je zelf initieert zijn prima, je hebt er immers zelf voor gekozen. Maar soms veranderen dingen terwijl je het zelf niet wil. Iemand zei ooit: “In elke tegenslag zit het zaadje van een gelijkwaardig of groter voordeel.” Of om het met de bekende woorden van voetballer Johan Cruijf te zeggen: “Elk nadeel heb z’n voordeel.”

Dat blijkt ook uit getuigenis van Evi Renaux, auteur Life on Sneakers en Plan B:

“1 juli 2013. De dag dat mijn leven voorgoed veranderde. Ik had het voelen aankomen. Hoofdpijnen die buiten proportie waren. Maar ik had mijn vader plots verloren, ik had een dochter van tweeënhalf,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!