Reportage

Eerste hulp bij ­huidhonger

Eerste hulp bij ­huidhonger
Deze reportage werd gepubliceerd in bookzine 9, dat helemaal in het teken staat van F(r)amily. Je vindt het in onze webshop of in één van deze verkooppunten.

Iedereen kent casual sex. Maar wat als je als single – en één op de drie Vlamingen ís alleen – niet zozeer hunkert naar vrijen maar wel naar knuffelen? Daar sta je dan, in tijden van Tinder. ­Seksuoloog Wim Slabbinck legt uit hoe huidhonger een ding is en sprak singles over hun ­zoektocht naar warmte. Illustratie: Agnes Loonstra

De mens is een zoogdier, en alle zoogdieren hebben een aantal basisbehoeften. Voedsel en water, maar zeker ook intimiteit en geborgenheid. Een beroemd, maar controversieel experiment van de Amerikaanse psycholoog Harry Harlow leverde hiervoor het bewijs. Hij sloot een babyaapje op in een kooi met twee nagemaakte ‘moeders’. De ene was gemaakt van metaaldraad en had een ingebouwde fles melk. De tweede gaf geen melk, maar was omwikkeld in stof. Kiest het aapje voor voedsel of voor zachtheid? Merkwaardig genoeg koos het voor de stoffen moeder. Liever honger lijden dan het stellen zonder intimiteit.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Wim Slabbinck vond op zijn veertiende het boek Human Sexual Response in de boekenkast van zijn vader. Enkele slapeloze nachten later wist hij het: ooit zou hij seksuoloog worden. In zijn praktijk ontmoet Wim mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal.

Lees verder in Lijf
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be