“Elke maand zat ik te wachten bij de telefoon en kreeg ik te horen dat ik niet zwanger was”

“Elke maand zat ik te wachten bij de telefoon en kreeg ik te horen dat ik niet zwanger was”

In de reeks ‘Baby’s komen niet op bestelling’, vertelt documentairemaakster Sofie Peeters drie verhalen van koppels die vol liefde en overtuiging voor een kind kozen maar dat onverwacht niet kregen. Hoe zijn ze omgegaan met hun harde confrontatie met Moeder Natuur? Welke weg hebben ze afgelegd? Was dat altijd samen of ook soms onverbiddelijk ieder voor zich? Jasmijn (32) en David (43) doorliepen vier jaar lang een medisch parcours van inseminaties, IVF-behandelingen en alternatieve methoden. Jasmijn is nu acht maanden zwanger van hun eerste kindje.

Jasmijn: “‘Oh nee, ik ben vergeten dat pilletje te nemen!’ Zo schrik ik soms nog wakker. Mijn lichaam moest met allerlei medicatie gestimuleerd worden, want op de natuurlijke manier zwanger worden lukte niet. Jarenlang was het onze routine. Spuiten, pillen, bloedafnames … in een specifieke volgorde en op nauwgezette tijdstippen. Die constante alertheid. Die stress dat je iets vergeten bent, waardoor het opnieuw niet zal lukken. Die zit er nog altijd in. En dat terwijl het zo hoopvol begon. Ik was 28 en David 39 toen we beslisten om samen voor een kindje te gaan. Hoewel ik de jongste ben, was mijn kinderwens op dat moment het grootst. Ik voelde me in de wieg gelegd om moeder te worden.”

“Ik was erg teleurgesteld toen bleek dat we toch niet zwanger waren. Achteraf gezien lijkt dat zo naïef en belachelijk.”

David: “Jasmijn was er inderdaad enorm op gebrand, maar ik was ook er echt klaar voor. We hadden net een huis gebouwd. Aan wie laten we anders alles na? Wat zou het doel in ons leven zijn zonder kinderen? Omdat het via de natuurlijke weg niet lukte, kwamen we al snel in een medisch parcours terecht. We startten met zes pogingen tot kunstmatige inseminatie.”

Jasmijn: “Bij kunstmatige inseminatie worden de zaadcellen op medische wijze gebracht bij de vrouw op de dag van haar eisprong.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word deze week lid!

Promo-actie

Neem een Jaarabonnement

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in het nieuwe bookzine. Om dat te vieren, doen we een wilde actie!

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Naar de winkel!

Ga wild
en word lid!

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in een najaarsnummer met als thema ‘Wild van Hart’. Om dit te vieren, doen we een wilde actie:

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen