Openhartig

“Elke maand zat ik te wachten bij de telefoon en kreeg ik te horen dat ik niet zwanger was”

“Elke maand zat ik te wachten bij de telefoon en kreeg ik te horen dat ik niet zwanger was”

In de reeks ‘Baby’s komen niet op bestelling’, vertelt documentairemaakster Sofie Peeters drie verhalen van koppels die vol liefde en overtuiging voor een kind kozen maar dat onverwacht niet kregen. Hoe zijn ze omgegaan met hun harde confrontatie met Moeder Natuur? Welke weg hebben ze afgelegd? Was dat altijd samen of ook soms onverbiddelijk ieder voor zich? Jasmijn (32) en David (43) doorliepen vier jaar lang een medisch parcours van inseminaties, IVF-behandelingen en alternatieve methoden. Jasmijn is nu acht maanden zwanger van hun eerste kindje.

Jasmijn: “‘Oh nee, ik ben vergeten dat pilletje te nemen!’ Zo schrik ik soms nog wakker. Mijn lichaam moest met allerlei medicatie gestimuleerd worden, want op de natuurlijke manier zwanger worden lukte niet. Jarenlang was het onze routine. Spuiten, pillen, bloedafnames … in een specifieke volgorde en op nauwgezette tijdstippen. Die constante alertheid. Die stress dat je iets vergeten bent, waardoor het opnieuw niet zal lukken. Die zit er nog altijd in. En dat terwijl het zo hoopvol begon. Ik was 28 en David 39 toen we beslisten om samen voor een kindje te gaan. Hoewel ik de jongste ben, was mijn kinderwens op dat moment het grootst.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Word ook een Charlie!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Sofie Peeters studeerde in 2012 af als documentairemaakster en zette meteen de boel op stelten met haar eindwerk 'Femme de la rue'. Daarna ging ze aan de slag als regisseur en journaliste. Sofie houdt ervan verhalen te vertellen. Van liefdevolle fluisteringen tot harde taal. Film, fotografie, theater, dans, literatuur... Het staat allemaal op haar lijstje van favorite things. Maar op nummer één prijken zonder twijfel haar Grote Liefde en haar Dochter Ellis. First things first...

Lees verder in Lijf

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Ik word lid!

50
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be