Openhartig

“Jef had schrik vergeten te worden. Ik ben heel blij om te zien dat dat absoluut niet zo is”

“Jef had schrik vergeten te worden. Ik ben heel blij om te zien dat dat absoluut niet zo is”

Iemand die op een warme manier herdacht wordt. Met nieuwe symbolen. Met jaarlijks terugkomende rituelen. Zo iemand is Jef. Vijf jaar geleden stierf hij aan de gevolgen van huidkanker. Hij was 27 jaar oud. Hoewel zijn leven veel te kort was, was het rijk gevuld met waardevolle ervaringen en liefdevolle mensen. Na zijn dood houden zij Jefs herinnering levend. Zijn zussen Charlotte (31), Rosa-Lie (29) en Anna (26) vertellen.

Charlotte: “’Ze hebben vlekjes gevonden op mijn longen,’ zei hij nonchalant. We zaten samen in de auto, op weg naar een feestje. Hij, mijn broer Jef, 26, net afgestudeerd als maritiem officier aan de zeevaartschool van Rotterdam. Over enkele weken zou hij vertrekken op zijn eerste reis, waarvoor hij enkele medische standaardtesten had moeten afleggen. Met deze vlekjes als onverwacht resultaat. Ik schrok, maar hij hield het luchtig.

‘Laat ons nu gewoon genieten van het feestje vanavond. Waarschijnlijk is het niets.’ Maar het was wél iets. Een uitzaaiing van een melanoom, namelijk. Huidkanker in de vierde fase. De prognose was slecht. Dokters plakten er geen termijn op, maar ze gaven aan dat de kans op genezing erg klein was.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Sofie Peeters studeerde in 2012 af als documentairemaakster en zette meteen de boel op stelten met haar eindwerk 'Femme de la rue'. Daarna ging ze aan de slag als regisseur en journaliste. Sofie houdt ervan verhalen te vertellen. Van liefdevolle fluisteringen tot harde taal. Film, fotografie, theater, dans, literatuur... Het staat allemaal op haar lijstje van favorite things. Maar op nummer één prijken zonder twijfel haar Grote Liefde en haar Dochter Ellis. First things first...

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be