Juan (81) is verliefd, maar weet niet of het wederzijds is.

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s hoe het met de body image van de locals gesteld is en met hun liefdes- en seksuele relaties. Leggen latino’s en latina’s meer gevoel in hun vrijpartijen? Zijn alle mannen bedriegers? En zijn de vrouwen zo jaloers als de mannen beweren? Kortom: wat is er waar van de clichés die wij over Zuid-Amerikanen kennen? De vorige keer praatte ze met de 78-jarige Olga over haar vroegere en huidige liefdesleven. Vandaag vraagt ze Olga’s goede vriend Juan (81) het hemd van het lijf, die haar een bijzonder geheimpje toevertrouwt. Foto’s: Luis Henriquez

Dromerig, dankbaar en goedlachs, zo zou ik Juan omschrijven. Maar ook een beetje ambigu. Hij kiest zijn woorden met precisie en draait soms rond de pot, vooral wanneer ik doorvraag over zijn huwelijk. Juan trouwde pas toen hij 39 was. Zijn vrouw was vier jaar ouder. Kinderen kregen ze niet. Zijn huwelijk hield 21 jaar stand. Of dat is toch het officiële verhaal. Want als ik doorvraag, blijkt de waarheid een beetje anders te liggen.

Juan, waarom ben je eigenlijk getrouwd?
“Wanneer je weet hoe het is om van iemand te houden en je trouwt, dan doe je dat toch vooral met je verstand. Je neemt je verantwoordelijkheid op. Het jawoord geven heeft veel betekenissen. Voor mij draait het huwelijk rond verantwoordelijkheid. Als ik met een vrouw ben, moet ik haar helpen en bijstaan. Die wederzijdse verantwoordelijkheid vind ik heel belangrijk.”

Heb je andere relaties gehad voor of na je scheiding?
“Relaties met dames? Ja. Seksuele relaties hebben zit in onze natuur, daarin verschillen mensen niet van dieren. Maar dat is iets anders dan het hebben van een serieuze relatie. Daarin moet je je verantwoordelijkheid opnemen.”

Was je tijdens je huwelijk nooit eens verliefd op iemand anders?

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word deze week lid!

Promo-actie

Neem een Jaarabonnement

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in het nieuwe bookzine. Om dat te vieren, doen we een wilde actie!

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Naar de winkel!

Ga wild
en word lid!

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in een najaarsnummer met als thema ‘Wild van Hart’. Om dit te vieren, doen we een wilde actie:

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen