Reportage

Juan (81) is verliefd, maar weet niet of het wederzijds is.

Juan (81) is verliefd, maar weet niet of het wederzijds is.

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s hoe het met de body image van de locals gesteld is en met hun liefdes- en seksuele relaties. Leggen latino’s en latina’s meer gevoel in hun vrijpartijen? Zijn alle mannen bedriegers? En zijn de vrouwen zo jaloers als de mannen beweren? Kortom: wat is er waar van de clichés die wij over Zuid-Amerikanen kennen? De vorige keer praatte ze met de 78-jarige Olga over haar vroegere en huidige liefdesleven. Vandaag vraagt ze Olga’s goede vriend Juan (81) het hemd van het lijf, die haar een bijzonder geheimpje toevertrouwt. Foto’s: Luis Henriquez

Dromerig, dankbaar en goedlachs, zo zou ik Juan omschrijven. Maar ook een beetje ambigu. Hij kiest zijn woorden met precisie en draait soms rond de pot, vooral wanneer ik doorvraag over zijn huwelijk. Juan trouwde pas toen hij 39 was. Zijn vrouw was vier jaar ouder. Kinderen kregen ze niet. Zijn huwelijk hield 21 jaar stand. Of dat is toch het officiële verhaal. Want als ik doorvraag, blijkt de waarheid een beetje anders te liggen.

Juan, waarom ben je eigenlijk getrouwd?
“Wanneer je weet hoe het is om van iemand te houden en je trouwt,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Arkasha Keysers is freelance journaliste, copywriter en vertaler. Ze houdt van film, reizen, dansen en mensen. Door haar hogere studies heeft ze veel geleerd, maar net zo veel door in een café te werken, naar Spanje te verhuizen en Zuid-Amerika te doorkruisen met de rugzak. Schrijven vindt ze een dankbaar beroep, want de slechtste ervaringen zijn vaak de beste verhalen.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be