Interview

“Ik denk dat ik zorgzamer en minder egoïstisch ben dan sommige moeders”

Bewust kinderloos: Veronique (42)

“Ik denk dat ik zorgzamer en minder egoïstisch ben dan sommige moeders”

Trouwen, een huis bouwen en een gezinnetje stichten, voor de gemiddelde Vlaming was dat altijd het recept voor een gelukkig leven. But the times they are a-changin’: uit een onderzoek van de VUB blijkt dat één op de acht Belgen tussen 25 en 35 jaar er bewust voor kiest om geen kinderen te hebben. Charlie sprak met enkele kinderloze koppels en singles over hun keuze, hun ergernissen en hun angsten.

Veronique (42) is freelance journalist en single. De meeste van haar vriendinnen hebben intussen een gezin gesticht, maar die kinderwens heeft Veronique nooit gehad.

“De week voor ik 42 werd, ben ik wel eventjes heel melancholisch geweest.”

“Nu ik 42 ben, zijn de mensen gelukkig gestopt met vragen of ik kinderen wil en wanneer. Als dertiger was dat wel anders. Dat ze de vraag stelden, vond ik op zich niet zo erg, maar soms kreeg ik ook opmerkingen die me kwetsten en soms ronduit choqueerden.”

Wat is de meest kwetsende opmerking die je ooit hebt gekregen?
“Die kwam van een vriendin, nota bene. Toen ik met haar bij een andere vriendin op kraambezoek was,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Hille is een vat vol tegenstrijdigheden. Een dromer, maar ook een tikkeltje pessimistisch. Een introverte eenzaat die tegelijkertijd nooit een uitnodiging voor een feestje afslaat. Punctueel en perfectionistisch, maar soms ook hopeloos nonchalant. Diep vanbinnen nog een klein meisje, dat soms de pijn van heel de wereld op haar schouders draagt. Ze houdt van konijntjes, zonsondergangen, haar gealfabetiseerde platencollectie en schrijven.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be