Interview

“Voor een kind is er simpelweg geen plaats in ons leven”

Bewust kinderloos: Ann (51) en Alex (57)

“Voor een kind is er simpelweg geen plaats in ons leven”

Trouwen, een huis bouwen en een gezinnetje stichten, voor de gemiddelde Vlaming was dat altijd het recept voor een gelukkig leven. But the times they are a-changin’: uit een onderzoek van de VUB blijkt dat één op de acht Belgen tussen 25 en 35 jaar er bewust voor kiest om geen kinderen te hebben. Charlie sprak met enkele kinderloze koppels en singles over hun keuze, hun ergernissen en hun angsten.

Reizen en avontuur zitten Ann (51) en Alex (57) in het bloed. Als expats hebben ze samen zowat heel de wereld rondgereisd. Sinds een paar jaar wonen ze terug in België, maar eigenlijk begint het alweer te kriebelen om weer weg te zijn. Een kind past niet in hun plaatje.

“Als we binnen de drie jaar nog niet naar het buitenland waren vertrokken, zouden we een huis bouwen, kindjes maken.”

“De reismicrobe hebben we te pakken gekregen toen Alex twee jaar naar Amerika vertrok om zijn studies af te maken”, steekt Ann van wal. “Alex en ik waren toen nog maar een paar maanden samen. We spreken over de jaren tachtig, dus wij schreven één keer per week een brief naar elkaar,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Hille is een vat vol tegenstrijdigheden. Een dromer, maar ook een tikkeltje pessimistisch. Een introverte eenzaat die tegelijkertijd nooit een uitnodiging voor een feestje afslaat. Punctueel en perfectionistisch, maar soms ook hopeloos nonchalant. Diep vanbinnen nog een klein meisje, dat soms de pijn van heel de wereld op haar schouders draagt. Ze houdt van konijntjes, zonsondergangen, haar gealfabetiseerde platencollectie en schrijven.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be