“Hier is iedereen precies gay, bi of lesbisch”

Seks, Drugs & Reggaeton: redactrice Arkasha reist door Brazilië

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s de kleren van het lijf. Hoe is het met de body image van de locals gesteld? En met hun liefdes- en seksuele relaties? Leggen Zuid-Amerikanen meer gevoel in hun vrijpartijen? Zijn alle mannen bedriegers? En zijn de vrouwen zo jaloers als de mannen beweren? Kortom: wat is er waar van de clichés die wij over Zuid-Amerikanen kennen? Tijdens het carnaval in Rio de Janeiro ontdekte ze dat losbandigheid en katholicisme hand in hand kunnen gaan.

Het is februari 2017. Het is carnaval. Ik ben in Rio de Janeiro.

Vanop de Suikerbroodberg heb ik een prachtig uitzicht over de hele stad. De zon broeit. Het groen van de bergen schittert. Her en der groeien exotische bloemen aan de bomen. Aan de stranden, uit het zand van Copacabana en Ipanema, rijzen stevige palmbomen. De Atlantische Oceaan spuwt hoge golven uit op het hagelwitte strand. Badgasten zijn stipjes onder hun kleurrijke parasols.

We zoomen in. De bikini’s en broekjes van de badgasten omvatten weinig stof. Strandventers verleiden hen met kokosmelk en caipirinhas. Rio de Janeiro is heel erg mooi. En niet alleen omwille van de natuur. De cariocas – de bijnaam van Rio’s inwoners – schitteren al even hard. Body image is hier overduidelijk een ding. Ze pronken met hun ronde billen of strakke biceps. Maar arrogantie lijkt hier niet te bestaan. Op straat waait het ene vriendelijke gezicht na het andere me toe. En ze zijn exotisch, die Brazilianen. Geen wonder dat Snoop Dogg en Pharrell Williams hier in 2002 hun clip opnamen voor ‘Beautiful’.

“Er wordt gepronkt met veren, glitter, bloemenslingers, kroontjes, maskers en ook met strakke lijven.”

Met carnaval wordt al die sensualiteit en seksualiteit nog eens extra in de verf gezet. Tijdens de feestweek worden er zo’n veertig blocos per dag georganiseerd;

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

Toko Space
t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen