“Hier is iedereen precies gay, bi of lesbisch”

Seks, Drugs & Reggaeton: redactrice Arkasha reist door Brazilië

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s de kleren van het lijf. Hoe is het met de body image van de locals gesteld? En met hun liefdes- en seksuele relaties? Leggen Zuid-Amerikanen meer gevoel in hun vrijpartijen? Zijn alle mannen bedriegers? En zijn de vrouwen zo jaloers als de mannen beweren? Kortom: wat is er waar van de clichés die wij over Zuid-Amerikanen kennen? Tijdens het carnaval in Rio de Janeiro ontdekte ze dat losbandigheid en katholicisme hand in hand kunnen gaan.

Het is februari 2017. Het is carnaval. Ik ben in Rio de Janeiro.

Vanop de Suikerbroodberg heb ik een prachtig uitzicht over de hele stad. De zon broeit. Het groen van de bergen schittert. Her en der groeien exotische bloemen aan de bomen. Aan de stranden, uit het zand van Copacabana en Ipanema, rijzen stevige palmbomen. De Atlantische Oceaan spuwt hoge golven uit op het hagelwitte strand. Badgasten zijn stipjes onder hun kleurrijke parasols.

We zoomen in. De bikini’s en broekjes van de badgasten omvatten weinig stof. Strandventers verleiden hen met kokosmelk en caipirinhas. Rio de Janeiro is heel erg mooi. En niet alleen omwille van de natuur. De cariocas – de bijnaam van Rio’s inwoners – schitteren al even hard. Body image is hier overduidelijk een ding. Ze pronken met hun ronde billen of strakke biceps. Maar arrogantie lijkt hier niet te bestaan. Op straat waait het ene vriendelijke gezicht na het andere me toe. En ze zijn exotisch, die Brazilianen. Geen wonder dat Snoop Dogg en Pharrell Williams hier in 2002 hun clip opnamen voor ‘Beautiful’.

“Er wordt gepronkt met veren, glitter, bloemenslingers, kroontjes, maskers en ook met strakke lijven.”

Met carnaval wordt al die sensualiteit en seksualiteit nog eens extra in de verf gezet. Tijdens de feestweek worden er zo’n veertig blocos per dag georganiseerd;

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen