Boekenclub

“Ik schrijf de verhalen die ik zelf wil lezen. En die zijn intens”

Charlie leest: Je weet dat je dit wil van Kristen Roupenian

“Ik schrijf de verhalen die ik zelf wil lezen. En die zijn intens”

In Charlie’s boekenclub gaat redactrice en litlover Selma op zoek naar auteurs en boeken die je moet kennen. Dit keer praat ze met Kristen Roupenian (37), die het virale verhaal Cat Person schreef – over pijnlijk ongemakkelijke dates en dito seks. Nu is er de kortverhalenbundel Je weet dat je dit wil, waarin ze de grenzen van haar lezers opzoekt. Foto’s: Sarah Van Looy

Kristen Roupenian vond lezen altijd leuker dan schrijven. Dat ze op een dag het meest gelezen kortverhaal ooit zou schrijven, was lange tijd ondenkbaar. “Als kind vond ik het al heerlijk om te lezen en mezelf even helemaal te vergeten. Tijdens het schrijven staat het ego juist voorop en kun je niet lekker wegdromen. Schrijven is ploeteren. Als tiener probeerde ik wel te schrijven, maar ik stopte er altijd weer mee.”

In haar twintigerjaren probeerde Roupenian verschillende studies en carrièrepaden uit. Ze deed dienst in de Peace Corps, een Amerikaans regeringsprogramma dat vrijwilligers uitzendt naar het buitenland. Daar leerde ze Swahili spreken, wat haar inspireerde om Afrikaanse literatuur te studeren. Omdat ze van talen en reizen hield, begon ze aan een intensief traject om diplomaat te worden.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Selma Franssen is freelance journalist en auteur van 'Vriendschap in tijden van eenzaamheid' (uitgeverij Houtekiet, 2019). Haar werk verscheen onder meer bij Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, VPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert journalistieke lezingenreeks 'Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd'.

Lees verder in Zin in
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be