Openhartig

“Ik wil mijn vrouwelijkheid niet meer bewijzen”

“Ik wil mijn vrouwelijkheid niet meer bewijzen”

Vandaag is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Redactrice Sophie ontmoette Lena. Ze werd in een mannenlichaam geboren en gaat sinds januari officieel door het leven als Lena, als een vrouw. “Het is niet omdat ik geen vagina heb, ik minder vrouw ben.” Foto’s: Sandra Mermans

Lena Timmermans (28) is eerst en vooral zichzelf. Dat was ze altijd al, enkel in een andere vorm. “Sinds mijn transitie kan ik volledig eerlijk zijn en me openstellen naar de wereld toe,” legt ze uit. “Een geslachtsoperatie is voor mij op dit moment niet nodig. Mezelf vrouw voelen is meer dan genoeg. Ik heb geen zin meer om mijn vrouwelijkheid naar de buitenwereld toe te bewijzen. Het is een pad dat door velen bewandeld is, maar waar nog steeds te veel misvattingen over bestaan. Daar wil ik een keer vanaf. Een transitie is voor elk individu anders. Het is niet omdat ik geen vagina heb, ik minder vrouw ben dan iemand die wel het vrouwelijke geslacht heeft.”

Hoe wil jij graag genoemd worden? Transgendervrouw, vrouw of heb je liever helemaal geen etiket?
“Dat vind ik al een beetje een gekke vraag.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Sophie is ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen realiteit creëert en laat zich graag onderdompelen in al die verschillende werelden. Niet alleen omdat ze daar plezier in heeft maar ook omdat ze gelooft dat we enorm veel van elkaar kunnen leren. Ze zoekt voor Charlie dan ook maar al te graag de grens op voor het schrijven van een openhartig stuk.

Lees verder in Lijf
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be