Interview

Word je van mediteren een stabieler, vrijer en vrolijker mens?

Word je van mediteren een stabieler, vrijer en vrolijker mens?

‘Je hoeft niks te doen, je hoeft nergens heen, je mag hier gewoon zijn’, zegt dr. Maex. Ik lig op een yogamatje en bekijk de tekeningen op het plafond van de cursusruimte. Mijn ademhaling vertraagt, langzaam maar zeker krullen mijn mondhoeken naar boven. Als een dooie pier met armen staar ik gelukzalig naar een vals plafond. Welkom in mijn eerste les mindfulness.

Twee jaar geleden associeerde ik meditatie en mindfulness nog met flauwe rek- en strekoefeningen en filosofisch gezwets voor wanhopige mensen, samen met broertjes yoga en pilates. Voor mij liever levendige dans- of fitnesslessen op muziek, daar gaat je bloed tenminste van stromen. En toch ging ik onlangs overstag: ik schreef me in voor een intensieve cursus mindfulness van 8 weken. 45 minuten per dag (!) zou ik gaan zitten mediteren.

Waarom? Omdat ik al een tijdje in een moeilijke levensknoop verstrikt zat die ik maar niet loskreeg. Vrienden van me waren van allerlei innerlijke kwaaltjes verlost met behulp van meditatie, en ook mijn therapeute, die ik consulteerde omwille van diezelfde levensknoop, was fan. Dus werd ik één van de vele non-believers die de afgelopen jaren overliep naar de andere kant.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Arkasha Keysers is freelance journaliste, copywriter en vertaler. Ze houdt van film, reizen, dansen en mensen. Door haar hogere studies heeft ze veel geleerd, maar net zo veel door in een café te werken, naar Spanje te verhuizen en Zuid-Amerika te doorkruisen met de rugzak. Schrijven vindt ze een dankbaar beroep, want de slechtste ervaringen zijn vaak de beste verhalen.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be