Charlies openhartige (non-)monogamie gesprek

Twee koppels over liefde & jaloezie

Polyamorie en monogamie: meestal worden ze als twee uitersten tegenover elkaar gezet. Maar hoe zit dat in de praktijk? Een monogaam en een non-monogaam koppel gaan in gesprek over jaloezie, liefde, toekomstplannen en vreemdgaan. Foto’s: Chen Vandeput

Hector (27) en Jemma (25) hebben al zeven jaar een relatie, sinds drie jaar is die relatie polyamoureus. Dat houdt in hun geval in dat ze allebei kunnen daten en relaties aangaan met anderen. Hector is grafisch ontwerper, Jemma studeert deze maand af als antropologe. Voor haar scriptie bestudeerde ze polyamoreuze relaties in Nederland. Hector en Jemma wonen samen in Utrecht.

Alexander (32)  en Hanne (28) hebben vijf jaar een relatie, ze zijn wettelijk samenwonend. Hun relatie is monogaam. Ze wonen in Antwerpen en leerden elkaar kennen via een vorige job. Alexander is osteopaat, Hanne is vertegenwoordiger in de horeca.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Jemma: “Hector en ik waren al vrienden op de middelbare school en aan het einde van onze tienerjaren was het wel duidelijk dat we allebei verliefd waren. Sindsdien zijn we samen.”

Alexander: “Hanne en ik werkten allebei in een sportwinkel, zij was net afgestudeerd en ik studeerde nog. Het klikte tussen ons, maar zij had een vriend. Ik dacht ergens wel dat ze mij ook leuk vond. Toen haar zus een kindje kreeg, was ik bijvoorbeeld de eerste aan wie ze dat vertelde.”

“Ik heb me heel schuldig gevoeld over die kus.”

Hanne: “Later volgde er ineens een kus. Toen panikeerde ik: ik heb mezelf nooit gezien als iemand die zou kunnen bedriegen. Ik had een serieuze relatie met de perfecte schoonzoon en geen idee wat ik moest doen toen ik gevoelens kreeg voor een ander. Ik heb me heel schuldig gevoeld over die kus. Twee maanden lang heb ik getwijfeld, maar Alexander maakte duidelijk dat hij echt een relatie met mij wilde.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen