Mr. Poppins: supercalifragilisticexpialidocious

Mr. Poppins: supercalifragilisticexpialidocious

Een bijzonder boek over opgroeien, hokjesdenken en vriendschap

Op 10 oktober verschijnt Mr. Poppins, een literaire vertaling van het Spaanse boek ‘Un Hijo’ van Alejandro Palomas. Het is een bijzonder boek dat niet in een hokje te plaatsen valt, net als de personages in het verhaal. Want hoewel het boek in principe in de jeugdboekenafdeling thuishoort, valt het ook bij menig volwassene in de smaak. Charlie kreeg een persexemplaar en biedt haar abonnees een exclusieve voorpublicatie aan.

Guille is een verlegen jongen van negen met veel fantasie. Zijn moeder is als stewardess altijd van huis en zijn vader Manuel doet z’n uiterste best om zijn zoon te laten integreren op zijn nieuwe school. Maar Guille is niet zoals de andere jongens. Hij wil liever dansen dan rugby spelen. Guille droomt ervan Mary Poppins te zijn, iets wat zijn juf Sonia maar vreemd vindt. Op school heeft hij slechts één vriendinnetje, Nazia. Maar ook zij heeft haar problemen… Achter het eeuwig glimlachende gelaat van Guille gaat een breekbare emotionele wereld schuil. Schoolpsychologe María is de eerste die het mysterie dat hij met zich meedraagt, probeert te ontrafelen.

Het boek wisselt steeds van verteller: nu eens wordt het verhaal verteld door de ogen van Guille, dan weer door zijn vader Manuel, de schoolpsychologe María of Guille’s leerkracht Sonia. De tekst wordt aangevuld met de kinderlijke illustraties die de jonge Guille zelf tekent voor zijn pedagogische begeleidster, iets wat het boek nog persoonlijker maakt.

In dit hoofdstuk lezen we hoe vader Manuel vol liefde en weemoed terugdenkt aan de beginjaren met zijn vrouw Amanda en hoe bijzonder de band is die Guille heeft met zijn moeder. Wie de smaak te pakken heeft, kan het boek onderaan bestellen met een fikse korting. Uitgeverij Van Halewyck doet daar bovenop nog eens de eerste vijf geïnteresseerden een exemplaar cadeau. Veel leesplezier!

Manuel

Het was pas kwart voor zeven toen ik aankwam,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!