Teleurgesteld in Mutti Merkel

Na de verkiezing van Donald Trump werd Angela Merkel in de media uitgeroepen tot de nieuwe “leider van de vrije wereld”. Ze kreeg koosnaampjes als “Mutti Merkel” en werd geprezen om haar politiek van “Wir schaffen das”, toen ze in 2015 een miljoen vluchtelingen Duitsland binnenliet. Ze durfde Donald Trump op zijn plaats te zetten terwijl andere wereldleiders zich van hun stuk lieten brengen door zijn bizarre handdruk. Het internet applaudisseerde toen Merkel tegen Trump zei: “Duitsland en Amerika zijn verbonden door de waarden van democratie, vrijheid en respect voor de wet en de waardigheid van de mens, ongeacht afkomst, huidskleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid of politieke opvattingen. Ik bied de volgende president van de Verenigde Staten samenwerking aan op basis van deze waarden.”

Diezelfde Mutti Merkel – die gelijkheid op basis van seksuele geaardheid zo belangrijk zegt te vinden –  stemde afgelopen week tegen het homohuwelijk. Mocht je je afvragen “huh, konden homo’s dan nog niet trouwen in Duitsland?”; nee, dat kon tot nu nog niet. Sinds 2001 konden homoseksuele partners wel een Lebenspartnerschaft laten registreren, wat bijna dezelfde rechten en plichten geeft als een huwelijk. Alleen konden deze stellen geen kinderen adopteren, een belangrijke reden voor holebi-activisten om te blijven pleiten voor erkenning van het homohuwelijk.

“Wat ben ik teleurgesteld in Mutti Merkel, die blijkbaar niet al haar kinderen even graag ziet.”

Ondanks het “nee” van Merkel, die vindt dat het huwelijk een verbintenis tussen man en vrouw is en dat ook moet blijven, is het homohuwelijk toch goedgekeurd. Want hoewel Angela Merkel en 226 andere parlementsleden tegen het voorstel stemden, keurden 393 anderen het goed. Hoera dat deze wetswijziging die er al lang had moeten zijn er nu eindelijk komt (Christopher Kabakis, een Duitse homo met samenlevingscontract noemt de stemming in De Standaard “een free upgrade, zoals wanneer je op het vliegtuig te horen krijgt dat je zonder bij te betalen in businessclass mag zitten”) –

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!