Opinie

“Iets negeren, laat het niet verdwijnen”

“Iets negeren, laat het niet verdwijnen”

“You want the world to move forward? Try love”, zei (Kan)ye (West) in een speech waar niemand om vroeg na de eerste Saturday Night Live van het seizoen. Die haakjes staan er, omdat de rapper onlangs tweette dat hij zijn naam zou veranderen naar de letters buiten die haakjes. Ye droeg een rode ‘Make America Great Again’-pet en mensen waren boos. Want die pet wordt geassocieerd met de Amerikaanse president Donald Trump en die horen we niet leuk te vinden.

Hoewel Adam Man-Van-Mijn-Dromen Driver de host was, zou de genoemde SNL-aflevering weinig inspireren. De usual suspects werden door het slijk gehaald en we lachten om hoe dom die Republikeinen eigenlijk zijn. Rechter Brett Kavanaugh was dronken toen hij als student Dr. Christine Blasey Ford aanrandde. En nu herhaalt hij ettelijke malen dat hij graag bier drinkt. Ha-ha-hoe-dom.

“Zijn korte intermezzo werd algauw door media als een pro-Trump speech bestempeld.”

Eigenlijk zou alleen Kanye West het status quo doorbreken met een exposé dat niet de ether maar wel sociale media haalde. “If you want something to change, it’s not going to change by saying fuck that person.” De rapper hekelde vervolgens dat “90 procent van de berichtgeving liberaal” is.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Wided studeerde Journalistiek in Gent en belandde na de Jasmijnrevolutie bij Knack.be. Wispelturig en impulsief beweegt ze zich voort tussen internationale politiek, design en word vomit, tussen schrijven en creatieve productie, Londen en de wereld.

Lees verder in Wereld
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be