Waarom One Day at a Time niet mag verdwijnen

Bingewatcher extraordinaire Charlotte kent Netflix vanbuiten, spreekt vloeiend internets en denkt in memes. In haar rubriek ‘De Bingewatch Bitch’ bespreekt ze de waardevolle, nutteloze, hilarische en bloedserieuze dingen die op haar scherm voorbij komen. Dit keer: waarom je de serie ‘One Day at a Time’ moet zien, nu het nog kan. Foto: Sara Stragier

Toen ik One Day at a Time voor het eerst keek, dacht ik dat het de perfecte serie was om op de achtergrond op te zetten terwijl ik mailtjes beantwoord of eigenlijk te moe ben om nog op te letten. Maar de sitcom verraste me met zijn onversneden maatschappelijke en politieke kritiek. Zowat elke aflevering kon me zowel doen bulderlachen als tot tranen toe beroeren. Maar de Netflix-serie dreigt niet hernieuwd te worden voor een vierde seizoen – tenzij de kijkcijfers omhoog gaan. Hoog tijd dus dat jij mijn favoriete serie begint te bingen.

One Day at a Time vertelt in afleveringen van dertig minuten over het leven van een Cubaans-Amerikaans gezin. Penelope Alvarez (Justina Machando) is aan het scheiden van haar man, die net als zij een oorlogsveteraan is. Ze werkt als verpleegster en woont samen met haar ietwat ouderwetse moeder en twee kinderen in een appartementje in Los Angeles. Tienerdochter Elena (Isabella Gómez) is een rasechte feminist en activist tot in de kist. Daardoor ligt ze regelmatig in de clinch met haar conservatieve grootmoeder Lydia (Rita Moreno), die als kind naar de Verenigde Staten verhuisde om het regime van Castro te ontvluchten. Elena’s 12-jarige broer Alex (Marcel Ruiz) is grappig, charmant en naar eigen zeggen ‘the cute one in the family’. En dan is er nog Schneider (Todd Grinnell), de rijke huisbaas die kind aan huis is bij de familie Alvarez en (vaak zonder succes) woke probeert te zijn.

Van links naar rechts: 12-jarige zoon Alex, 

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen