De Bingewatch Bitch

Waarom One Day at a Time niet mag verdwijnen

Waarom One Day at a Time niet mag verdwijnen

Bingewatcher extraordinaire Charlotte kent Netflix vanbuiten, spreekt vloeiend internets en denkt in memes. In haar rubriek ‘De Bingewatch Bitch’ bespreekt ze de waardevolle, nutteloze, hilarische en bloedserieuze dingen die op haar scherm voorbij komen. Dit keer: waarom je de serie ‘One Day at a Time’ moet zien, nu het nog kan. Foto: Sara Stragier

Toen ik One Day at a Time voor het eerst keek, dacht ik dat het de perfecte serie was om op de achtergrond op te zetten terwijl ik mailtjes beantwoord of eigenlijk te moe ben om nog op te letten. Maar de sitcom verraste me met zijn onversneden maatschappelijke en politieke kritiek. Zowat elke aflevering kon me zowel doen bulderlachen als tot tranen toe beroeren. Maar de Netflix-serie dreigt niet hernieuwd te worden voor een vierde seizoen – tenzij de kijkcijfers omhoog gaan. Hoog tijd dus dat jij mijn favoriete serie begint te bingen.

One Day at a Time vertelt in afleveringen van dertig minuten over het leven van een Cubaans-Amerikaans gezin. Penelope Alvarez (Justina Machando) is aan het scheiden van haar man, die net als zij een oorlogsveteraan is. Ze werkt als verpleegster en woont samen met haar ietwat ouderwetse moeder en twee kinderen in een appartementje in Los Angeles.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Charlotte Wollaert is studente Journalistiek. Als achtjarige schreef ze haar eerste fictieboek en sindsdien heeft de schrijfmicrobe haar niet meer losgelaten. Haar hobbies zijn honden knuffelen, bankhangen, dt-fouten de wereld uithelpen en stevig lachen om haar eigen moppen.

Lees verder in Zin in
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be