Olga (78) is vrijgezel en wil dat graag zo houden

Seks, Drugs & Reggaeton: redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s hoe het met de body image van de locals gesteld is en met hun liefdes- en seksuele relaties. In een vorige reportage praatte ze al met het jonge homokoppel Elias en Aarón. Deze keer gaat ze voor relatieraad en -verhalen in Buenos Aires op bezoek bij Olga (78). Op haar achttiende trouwde ze voor de eerste keer. Toen ze 68 was voor de tweede keer. En dus heeft ze wel iets te zeggen over relaties toen en nu. Foto’s: Luis Henriquez

Olga Beatriz Laera heet ze, de gesofisticeerde dame die voor me zit, in de bibliotheek van het buurtlokaal, een ruimte met de allure van een oude kantine. Er wordt gedoneerde kleding uitgedeeld, er staan beschilderde bloempotten en aan de muur hangt een papieren kerstboom. Ik ben hier als vrijwilliger om activiteiten voor gepensioneerden te organiseren. Olga is een van de deelnemers. We verschillen precies 50 jaar en we zijn op andere continenten geboren, maar zodra we beginnen te praten lijkt het alsof we elkaar al jaren kennen.

In het buurtlokaal wordt gedoneerde kleding uitgedeeld

Olga heeft twee huwelijken en het verlies van een kind meegemaakt, maar ze leeft in het hier en nu. “Het verleden kan pijn doen, maar je mag er niet in blijven ronddwalen. Het heden is een geschenk en daar moet je van genieten. Een dag als vandaag krijg je niet meer. Hij is uniek.” Maar  ze heeft er geen problemen mee om over dat verleden te vertellen. Ons gesprek begint bij het begin.

Olga, wanneer trouwde je voor het eerst?
“Toen ik 18 was en dat was veel te jong, al ben ik wel uit liefde getrouwd. Als je in mijn tijd 20 was en nog niet getrouwd, dan was je al aan de oude kant.”

Met haar eerste man kreeg Olga drie kinderen,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

Toko Space
t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen