Een ongewoon huwelijk

Een ongewoon huwelijk

Celestial en Roy zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zijn carrière in de zakenwereld zit in de lift, zij is een veelbelovende artiest. Ze zijn net aan het wennen aan de routine van hun leven samen als ze uit elkaar getrokken worden door omstandigheden die ze zich nooit hadden kunnen inbeelden. ‘Een ongewoon huwelijk’ is een ontroerende roman over onvoorwaardelijke liefde en de complexiteit van relaties. Charlie-leden kunnen hier alvast een fragment lezen.

‘Als dit niet gaat zoals we willen,’ zei Roy de dag voor zijn rechtszaak, ‘dan wil ik niet dat je op me wacht. Ga door met poppen maken en doe wat je moet doen.’ ‘Dit gaat lukken,’ beloofde ik. ‘Je hebt het niet gedaan.’ ‘Er hangt me zo’n lange straf boven het hoofd. Ik kan niet van je verlangen dat je je leven vergooit voor mij.’ Zijn woorden spraken een andere taal dan zijn ogen, zoals iemand die nee zegt terwijl hij met zijn hoofd ja knikt. ‘Niemand gaat hier zijn leven vergooien,’ verzekerde ik hem. In die tijd had ik overal vertrouwen in. Ik geloofde in dingen.

“De volgende dag namen we plaats in de rechtszaal, opgedoft om er zo onschuldig mogelijk uit te zien.”

Ook Andre kwam die dag opdraven. Hij was getuige geweest op onze bruiloft en fungeerde als karaktergetuige bij de hoorzitting. Dre liet me zijn haar knippen, gaf me de schaar om de dreads te trimmen die hij in vier jaar met moeite had gekweekt. Op onze bruiloft waren het rebelse stompjes geweest, maar toen ik ze afknipte, gehoorzaamden ze eindelijk de zwaartekracht en wezen ze naar zijn kraag. Toen ik klaar was, streek hij met zijn vingers door de overgebleven kroesharen.

De volgende dag namen we plaats in de rechtszaal, opgedoft om er zo onschuldig mogelijk uit te zien. Mijn ouders en die van Roy waren er ook. Olive was gekleed voor de kerk en Big Roy zat naast haar en zag er arm maar eerlijk uit.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen