Over goeie voornemens

Toen ik mama ging worden, keek ik uit naar de speciale dagen. Kerstmis, Sinterklaas, moederdag, pasen, verjaardagen… Het eten dat erbij hoort, de scene-setting, de gebruiken… Ik nam me voor de beste herinneringen te bouwen. Een weergaloze boom, versierd tijdens het luisteren naar kerstplaten, met de geur van verse cake en chocolademelk. Een luisterrijke paastafel in pastel, met zelfgebakken hazenbroodjes en een eierzoektocht met handbeschilderde eitjes en ingenieuze verstopplaatsen. Zelfgebakken taarten onder vlaggetjes en gezang. Sinterklaas zou ons huis niet stilletjes voorbijgaan, maar een explosie van speelgoed en snoepgoed achterlaten. Toeters, bellen, perfectie. De foto’s fantastisch, alles en iedereen stralend. Nostalgie in de maak. Een album van de perfecte jeugd.

Wist ik veel. Ik had er geen flauw idee van hoe zwaar het zou zijn om elke dag eten op tafel te krijgen met een baby, laat staan meerdere gangen. Dankbaar aanvaardde ik kraamkost en hulp, en stond wezenloos met mijn armen vol kind en liefde naar het huishouden te kijken. Het bleek een raadsel wanneer ik dan exact al dat werk moest doen. ’s Nachts? Tussen het voeden en de kleine coma-slaapjes? Het mooie servies bleef in de kast, en tijdens de eerste kerst van zoonlief, die toen een maand oud was, zat ik in een trui vol kots, melk en onduidelijke andere substanties in de zetel.

“Tijdens de eerste kerst van zoonlief zat ik in een trui vol kots, melk en onduidelijke andere substanties in de zetel.”

Bijpassende outfits, dat wel, maar niet helemaal zoals ik het gepland had. Het huis – wederom in thema – een stal. Cadeautjes waren we vergeten, dus schonken we elkaar de mooiste lach bij ons eigen boorling. Ook de Sint was eerder die maand niet geweest, en niet enkel omdat de kleine nog geen schoentjes had. Op zijn eerste verjaardag kreeg ons kindje een kaarsje op een sandwich, in plaats van een zelf versierde pinterestwaardige taart.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen