Column

Over goeie voornemens

Over goeie voornemens

Toen ik mama ging worden, keek ik uit naar de speciale dagen. Kerstmis, Sinterklaas, moederdag, pasen, verjaardagen… Het eten dat erbij hoort, de scene-setting, de gebruiken… Ik nam me voor de beste herinneringen te bouwen. Een weergaloze boom, versierd tijdens het luisteren naar kerstplaten, met de geur van verse cake en chocolademelk. Een luisterrijke paastafel in pastel, met zelfgebakken hazenbroodjes en een eierzoektocht met handbeschilderde eitjes en ingenieuze verstopplaatsen. Zelfgebakken taarten onder vlaggetjes en gezang. Sinterklaas zou ons huis niet stilletjes voorbijgaan, maar een explosie van speelgoed en snoepgoed achterlaten. Toeters, bellen, perfectie. De foto’s fantastisch, alles en iedereen stralend. Nostalgie in de maak. Een album van de perfecte jeugd.

Wist ik veel. Ik had er geen flauw idee van hoe zwaar het zou zijn om elke dag eten op tafel te krijgen met een baby, laat staan meerdere gangen. Dankbaar aanvaardde ik kraamkost en hulp, en stond wezenloos met mijn armen vol kind en liefde naar het huishouden te kijken. Het bleek een raadsel wanneer ik dan exact al dat werk moest doen. ’s Nachts? Tussen het voeden en de kleine coma-slaapjes? Het mooie servies bleef in de kast, en tijdens de eerste kerst van zoonlief,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Word ook een Charlie!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Schrijver, impro-actrice, mama, geliefde, zelfstandige, vriendin, mopjesmaker… Katrijn Van Bouwel is een vrouw met ballen. Erg veel zelfs. Die in de lucht houden is zelfs voor de meest ervaren jongleur een opdracht. Maar scherven brengen geluk. Tussen to do-lijstjes en romanhoofdstukken peinst en pent Katrijn over wat haar treft, waar ze over struikelt en wat alles uiteindelijk toch zo mooi maakt.

Lees verder in Mensen

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Ik word lid!

50
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be