Met dit ritueel worden pubers in de Colombiaanse jungle volwassen

Met dit ritueel worden pubers in de Colombiaanse jungle volwassen

Seks, Drugs & Reggaeton: redactrice Arkasha reist door Colombia

Redactrice Arkasha reist door Zuid-Amerika en vraagt latino’s en latina’s langs de neus weg of ze de drugscultuur in hun land ook zelf opsnuiven. Maar ze wil ook weten hoe het met de body image van de locals gesteld is, en met hun liefdes- en seksuele relaties. Leggen latino’s en latina’s meer gevoel in hun vrijpartijen? Zijn alle mannen bedriegers? En zijn de vrouwen zo jaloers als de mannen beweren? Kortom: wat is er waar van de clichés die wij over Zuid-Amerikanen kennen?

Puberjongens- en meisjes in de Colombiaanse jungle worden volwassen door een huishoudelijk en seksueel ritueel

charlie_artikel_3d

Het is een mooie novembernacht in de jungle, de laatste avond van een prachtige trektocht naar Ciudad Perdida, als een lid van een inheemse stam in de Colombiaanse jungle me in het Spaans een bijzonder verhaal toefluistert.

Al drie dagen heeft iedereen in ons wandelgezelschap zijn wandelschoenen aan, en dezelfde sokken en hetzelfde t-shirt. Drie dagen lang gleden we uit in de modder, klopte onze hartslag overuren, waadden we door rivierbeddingen en klommen we tegen kleine watervallen aan. Daar kregen we wel het een en ander voor in de plaats: zicht op felblauwe vlinders zo groot als onze handen, bananenbomen met donkerpurpere bloemen, mieren die bladeren aandragen en donkergroene bergen in de mist.

Op deze derde dag komen we op de prachtige archeologische site aan. Ciudad Perdida werd decennialang door de Tairona-indianen bewoond, maar zij moesten rond 1650 vluchten voor de Spaanse conquistadores. De stad raakte in de vergetelheid en werd pas in 1973 teruggevonden. Op het moment dat onze verteller zijn verhaal doet, zijn we al op de terugweg en slapen we in een kamp dat door de inheemse bevolking wordt beheerd.

Ik zit met enkele reisgenoten onder een zeil rond een kampvuur, tussen leden van de Wiwa,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!