column

Speelkameraadjes

Speelkameraadjes

Daar speelt mijn zoon. In de zandbak graaft hij naar wat hij toevallig vindt. Schommelt heen en weer in het hier en nu. Kraait om de eksters en vogelt uit hoe ze vliegen. “Nog”, zegt hij terwijl hij zich afzet bovenaan het speelhuisje, en glijdt naar de volgende keer van de schuif af. De bloemen plukken zijn aandacht weg van de draaituigen en hij klautert in touwen en door tunnels. De hele speeltuin is van hem. Geen kind dat zijn schupje afneemt, hem een schop onder de kont verkoopt of het wiebelbeest bezet houdt.

Klinkt goed, zo’n heerlijke open plek vol speeltoestellen en groen, helemaal voor hem alleen? Niet dus. Mij overvalt steeds weer oprechte teleurstelling wanneer we een verlaten speelterrein aantreffen. Op een wip van ons huis: twee speelplekken. Op fietsafstand, nog eens drie. En een bos met pret parcours. We kunnen elke dag van de week elders ons hartje ophalen. Dat doen we ook. Hier een halfuurtje, daar een voormiddag en nu één of twee dingen om te kiezen, en dan verder. Voor onze band is het goed. Ik speel waarschijnlijk nu vaker dan ikzelf als kind deed. Ik maak professionele zandsculpturen en weet onderhand in één oogopslag hoe ik mijn heupen draaien moet om niet klem te raken op de glijbaan.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Word ook een Charlie!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Schrijver, impro-actrice, mama, geliefde, zelfstandige, vriendin, mopjesmaker… Katrijn Van Bouwel is een vrouw met ballen. Erg veel zelfs. Die in de lucht houden is zelfs voor de meest ervaren jongleur een opdracht. Maar scherven brengen geluk. Tussen to do-lijstjes en romanhoofdstukken peinst en pent Katrijn over wat haar treft, waar ze over struikelt en wat alles uiteindelijk toch zo mooi maakt.

Lees verder in Mensen

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Ik word lid!

50
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be