Uitgetest

Spullenobesitas

Stijn zette zijn innerlijke verzamelaar op dieet

Spullenobesitas
Dit artikel verscheen in bookzine 4, met als thema Leve de Revolutie. Foto’s: Sarah Van Looy

“Je hebt te veel spullen, Stijn. Hoe gaan we dat ooit allemaal in het appartement krijgen?” Mijn vriend en ik hadden net een huurcontract ondertekend toen hij me confronteerde met de harde waarheid. Binnen 75 dagen zou ik verhuizen van een rijtjeshuis met drie verdiepingen, een kelder en heel wat ingebouwde (en propvol gestouwde) kasten, naar een appartement met twee slaapkamers. Er zouden minder opbergmogelijkheden zijn, bovendien waren we nu met twee.

Wat volgde was een race tegen de klok om binnen drie maanden drastisch in mijn bezittingen te snoeien. Ik was mentaal totaal niet voorbereid op de transformatie van hamster naar minimalist. Met als gevolg dat ik alle fases van een ingrijpend veranderingsproces aan den lijve ondervond.

Fase 1 Ontkenning

Ik kom uit een familie van verzamelaars. Mijn grootvader en moeder zijn meesters in de verzamelkunst. Mijn jeugd speelde zich af in huizen vol kasten met ditjes en datjes, in elke hoek van elke kamer stond er wel een. Elke vierkante centimeter kastruimte werd benut.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Stijn schrijft op de manier waarop hij in het leven staat: empathisch, bedachtzaam en met aandacht voor details. Hij doet dat op zijn blog Stijnzijn en op Charlie. Zijn stokpaardjes? Kwetsbaarheid, LGBTQI-rechten, de menselijke geest en het Eurovisiesongfestival.

Lees verder in Zin in
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be