Steroïden maken de man van de 21e eeuw

Wanneer trainen niet genoeg meer is om het perfecte lichaam te krijgen

Op Instagram levert zoeken op de hashtag #perfectbody prentjes op van slanke vrouwen en gespierde mannen. Ziedaar, het ideaalbeeld van m/v in onze maatschappij. Om zo’n gespierd lichaam met zo min mogelijk vet te verkrijgen, zijn sommigen mannen bereid hormonen in te nemen. “Je blijft steroïden nemen vanuit een soort innerlijke drang naar perfectionisme,” aldus Simon*, een steroïdengebruiker.

Het mannelijk ideaalbeeld dat wordt opgevoerd in advertenties en mediacampagnes is niet meer realistisch. Er is een soort ‘male body shaming’ aan de gang waardoor er sneller naar illegale middelen – zoals anabolen – wordt gegrepen om het perfecte lichaam te verkrijgen. Dat stellen zowel journaliste Bregje Hofstede in De Correspondent, als Hans Coomans, coördinerend arts dopingcontroles bij NADO, in De Morgen. “In Europa zou rond de 1 procent van de bevolking anabolen gebruiken, en tot 20 procent van de mensen die fitnessclubs bezoeken,” zegt Coomans.

Simon*, 27 jaar, maakt deel uit van die 20 procent. “Ik heb net een steroïdenkuur achter de rug.” Zijn vriendin helpt hem altijd met het inspuiten van het goedje. “Ze spuit het in mijn bil. Dat is een redelijke grote spier. Als ik het zelf moet doen, dan zou ik het moeten inspuiten op plekken waar ik gemakkelijk bij kan. Mijn been of arm dus.” Dat gaat ook wel, maar “een spuit in de bilspier is het fijnst,” aldus Simon. “Dan kan ik mijn arm- en beenspieren nog trainen in de fitness.”

Want je moet wel blijven trainen tijdens zo’n kuur wil je het beste resultaat uit de anabole steroïden halen. “Je moet wel. De steroïden doen je niet ineens in een bodybuilder veranderen. Integendeel zelfs: als je niet sport, word je alleen maar dik. Je moet die extra testosteron kwijt. Je moet trainen anders heeft het gewoon geen zin.”

Aankoop van steroïden

Hij koopt het middel via via.

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!