Onderzoek

De stierenvechter met spijt? Die bestaat ­helemaal niet

De stierenvechter met spijt? Die bestaat ­helemaal niet

“Spijt? Ik had helemaal geen spijt. Ik veegde gewoon het zweet van mijn ­gezicht. Het was heel heet die dag.” Javier Sanchez Vara is de naam, en stierenvechten zijn beroep. De Spanjaard is de man op de antistierenvechtenfoto die al ­jaren de wereld verovert via sociale media, als zogenaamd berouwvolle stierenvechter. Wroeging heeft de stierenvechter niet, vertelt hij voor het eerst. En de fake foto heeft misschien zieltjes gewonnen onder dierenrechtenactivisten, intussen heeft de waarheid zwaar verloren. Met medewerking van Arkasha Keysers

Een stierenvechter die recht in de ogen van de stier heeft gekeken en ter plekke beslist te stoppen met zijn leven als toreador. Met zijn hand lijkt de toreador zijn voorhoofd te ondersteunen, en zo suggereert het beeld dat de man verdrietig is omwille van zijn eigen wandaden – zo staat het in de begeleidende tekst. Waarschijnlijk heb je de foto al op Facebook zien passeren, van de toreador die spijt kreeg. Die man wil ik ooit interviewen, dacht ik jaren geleden al. Want wat een inspirerend verhaal, en zie je wel, slechte mensen kunnen veranderen. Ik zag de titel al voor me: Van dierenbeul tot dierenredder – of iets in die trant.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Als journalist weigert Ann-Marie Cordia al vijftien jaar lang te kiezen tussen de serieuze schrijfsels, de curieuze en de amoureuze. Ze schreef al voor Het Laatste Nieuws, NINA, Goedele en De Morgen, maar haar ziel blootleggen doet ze alleen op Charlie.

Lees verder in Wereld
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be