Thank u, next?

Ik zwem door de regen naar de pub. Ik stap op het droge, richting toog en kijk hem recht in zijn blauwe ogen. Ik ben ze gaan vertrouwen, de laatste maanden. Vanavond is onze achtste date en hij vraagt me om een grafrede voor de liefde te schrijven. Alsof we nu onze liefde al gaan begraven, denk ik. Beter wachten we tot het ophoudt met regenen, het is moeilijk graven in de modder.

Morgen verhuist hij naar Denemarken. Dat wist ik. Dat had hij me bij onze eerste ontmoeting al verteld. Ik kijk naar buiten en zie de hemel huilen. Vreemd, want wij hebben geen verdriet. Dit is het einde niet.

Toch was dit volgens vrienden na date drie al morsdood. Waarom moest ik mijn tijd verdoen met iemand die straks in een ander land zou wonen? En ik maar zeggen dat ik zo niet wilde analyseren, onze eerste dates. ‘We hebben gewoon een leuke tijd samen,’ hield ik vol. ‘En nee, ik weet niet of we iets exclusiefs hebben.’

“Misschien wordt het iets, misschien wordt het niets. In mijn ogen was het altijd al alles.”

Ik wilde daar niet over nadenken. Ik wilde alleen maar voelen. Misschien wordt het iets, misschien wordt het niets. In mijn ogen was het altijd al alles.

Op een andere dag, in het park, rolde ik over het vochtige gras van een heuvel naar de scherpe stadsrand. Ik klauterde naar hem toe, mijn kleren vol zand en mijn klamme handen die hij vastpakte.

Ik was als een kind, vrij om lief te hebben. Ik gaf me volledig. Iedere gedachte, droom en hallucinatie. Ieder gevoel. De zon scheen.

Hier, in deze groezelige pub, dacht ik aan de waarschuwingen die ik eerder negeerde. Hij had gezegd dat hij me ooit zou kwetsen, want in zijn levensfilosofie kwam aan alles een eind.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen