de bingewatch bitch

Waarom we zo verslaafd zijn aan true crime

Waarom we zo verslaafd zijn aan true crime

Bingewatcher extraordinaire Charlotte kent Netflix vanbuiten, spreekt vloeiend internets en denkt in memes. In haar rubriek ‘De Bingewatch Bitch’ bespreekt ze de waardevolle, nutteloze, hilarische en bloedserieuze dingen die op haar scherm voorbij komen. Dit keer: waarom we zo verslaafd zijn aan true crime (en waarom dat helemaal oké is).

Wie de afgelopen dagen een moment doorbracht op het internet, kwam ongetwijfeld nieuwe (complot)theorieën tegen over de verdwijning van Maddie McCann. Netflix bracht namelijk net The Disappearance of Madeleine McCann uit, een achtdelige documentairereeks over het driejarige Britse meisje dat in mei 2007 spoorloos verdween. In de reeks komen meer dan veertig experts en betrokkenen aan het woord over de zaak. Maddies ouders Kate en Gerry weigerden deel te nemen. De serie is een zoveelste aanwinst voor Netflix’ enorme aanbod aan true crime documentaires en staat in die categorie naast titels als Making a Murderer, Conversations with a Killer: the Ted Bundy Tapes en The People vs. OJ Simpson.

Zelf verslond ik The Disappearance of Madeleine McCann én the Ted Bundy Tapes op drie dagen tijd.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Charlotte Wollaert is studente Journalistiek. Als achtjarige schreef ze haar eerste fictieboek en sindsdien heeft de schrijfmicrobe haar niet meer losgelaten. Haar hobbies zijn honden knuffelen, bankhangen, dt-fouten de wereld uithelpen en stevig lachen om haar eigen moppen.

Lees verder in Zin in
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be