column

Ode aan de gekleurde soldaat

en wachten op de oorlogsfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Ode aan de gekleurde soldaat

11 november 2018. Honderd jaar Wapenstilstand, honderd jaar herdenkingen over die Groote Oorlog. Honderd gemiste kansen om de geschiedenis eens echt eer aan te doen door het verhaal te vertellen van élke soldaat die meestreed. Wat we in deze polariserende tijden nodig hebben, is de kracht van een gemeenschappelijk verhaal, bij voorkeur verfilmd door Adil El Arbi en Bilall Fallah. Foto: Sarah Van Looy

Op niet echt koude (het is 6 november en straks zal het kwik stijgen tot niet minder dan 18 graden!), maar vooral donkere herfstdagen raak ik opnieuw verknocht aan de traditionele beeldbuis. Ik ben nu eenmaal een nostalgicus van het eerste uur.

Honderd duusd miljard nieuwe series op Netflix, maar ik blijf voor de honderd duusd miljardse keer naar Friends kijken. Ook op ‘den gewone tv’ moet ik toegeven nog steeds het honderd duusd miljardste seizoen van de Slimste Mens Ter Wereld te volgen. En op Eén kijk ik naar de herhaling van In Vlaamse Velden.

Die tv-reeks wordt niet zomaar opnieuw uitgezonden. 11 november is in aantocht. Meer bepaald 11 november 2018, dus de honderdste viering van Wapenstilstand.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Anouk Torbeyns is geboren in India en getogen in België. Haar huid is donker, maar haar privilege wit. Ze groeide op in een echt Vlaams boerengat en woont nu in de diverse stad. Ondertussen zoekt ze nieuwsgierig haar weg tussen al die schijnbare tegenstellingen. Als eindredacteur is ze verzot op de Nederlandse taal en als jonge journaliste zal ze waarschijnlijk meer vragen stellen dan antwoorden bieden.

Lees verder in Wereld
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be