Opinie

Losse handjes typisch Hollywood? Echt niet.

Waarom seksuele intimidatie overal is en hoe het aan te pakken

Losse handjes typisch Hollywood? Echt niet.

“I was warned from the beginning. The stories were everywhere. To deny that is to create an environment for it to happen again.” Aan het woord is actrice Jessica Chastain. Ze spreekt over het verwerpelijke gedrag van filmproducent Harvey Weinstein die de afgelopen 30 jaar tientallen vrouwen aanrandde, afkocht en volgens beschuldigingen zelfs enkele verkrachtte.

Half Hollywood kende de verhalen over de casting couch van Weinstein. In 2013 maakte regisseur en Family Guy-bezieler Seth MacFarlane er zelfs een grapje over tijdens de Oscars toen hij de genomineerden voor Beste Vrouwelijke Bijrol aankondigde. “Proficiat, jullie vijf vrouwen moeten alvast niet langer doen alsof jullie je aangetrokken voelen tot Harvey Weinstein.” Iedereen wist wat hij bedoelde. Weinsteins reputatie was een van Hollywoods biggest open secrets.

“Weinsteins reputatie was een van Hollywoods biggest open secrets.”

Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette en tientallen andere actrices ondervonden het aan den lijve, toen hij hen op jonge leeftijd alleen naar zijn hotelkamer liet komen en hen probeerde te overtuigen om seks met hem te hebben. En wie weet wie er de komende weken nog allemaal uit de kast zal komen.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Jozefien was in een vorig leven art-director bij de vrouwenbladen en is nu kapitein van het Charlie-schip. Haar stokpaardjes zijn gendergelijkheid, beeldvorming in de media en het opvoeden van twee luidruchtige jongens.

Lees verder in Wereld
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be