Column

Radicaliseren tot wielerterrorist

Radicaliseren tot wielerterrorist

De voorjaarszon heeft de afgelopen weken meermaals met mijn gevoelens gespeeld. Een fuckboy is er niets tegen. Tussen de maartse buien en aprilse grillen door waagde ik me op nieuw terrein, op glad ijs: de fiets. Voor iemand die jarenlang met de auto naar het werk pendelde en al enige tijd in eigen stad met het openbaar vervoer op haar bestemming probeert te geraken, voelt het haast als opnieuw leren fietsen.

Technisch gezien kan ik het wel. Ik heb het geleerd als kind. Maar ik blijk er echt geen talent voor te hebben. Een blikken doos rondom mij als harnas voelt ook net iets veiliger dan een fluo hesje. Maar in deze tijden probeer ook ik milieubewust te zijn en vaker de fiets te nemen. Enfin ja, wat ik eigenlijk bedoel: soms, wanneer ik weer eens aan de late kant ben, is binnendoor fietsen echt sneller dan op de tram wachten die nog een omweg zal maken.

“Jarenlang automobilist zijn, zorgt dan weer voor een ingewikkelde relatie met de fietsers zelf.”

Het gebrek aan talent – nee, er is echt geen Jolien D’Hoore aan mij verloren gegaan –

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Anouk Torbeyns is geboren in India en getogen in België. Haar huid is donker, maar haar privilege wit. Ze groeide op in een echt Vlaams boerengat en woont nu in de diverse stad. Ondertussen zoekt ze nieuwsgierig haar weg tussen al die schijnbare tegenstellingen. Als eindredacteur is ze verzot op de Nederlandse taal en als jonge journaliste zal ze waarschijnlijk meer vragen stellen dan antwoorden bieden.

Lees verder in Wereld
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be