Alex (27) leidt een kunstenaarsbestaan in New York

Alex (27) leidt een kunstenaarsbestaan in New York

Woelige meisjes over hun eigen weg

Ze gingen bijzondere uitdagingen aan, de vier vrouwen die ik voor deze reeks interviewde. Ze blijven weg van platgetreden paden en beklimmen de grillige steile rotswand van het leven op hun manier. Ze weten heel goed wat ze willen, en soms ook niet. En daar zijn ze eerlijk over. Net dat maakt hen zo mooi.

Ik bezoek haar begin mei, samen met mijn vriendin Suzan, en we hebben het meteen door: New York is een bitch. Een sexy bitch, eentje waar je bewondering voor hebt, maar één die ook heel veel van je vraagt. Kan je met weinig leven, leer je makkelijk mensen kennen en kan je het goed uitleggen, dan pluk je gulden vruchten in deze kolkende stad. Is dat niet het geval, dan eet ze je zonder weerga op. Succes is er het hoogste goed en mensen zijn pas écht in je geïnteresseerd wanneer je hen vooruit kan stuwen. Wanneer Suzan en ik op een druilerige ochtend deelnemen aan een graffiti-rondleiding door SOHO vraagt de gids ons meteen wat voor werk we doen. De volgende vraag is of we de rondleiding zullen gebruiken in ons werk. Zonder het eigenlijk te willen, praat ik hem naar de mond. Ik vertel hem dat ik er misschien iets over ga schrijven. Bij deze wis ik mijn eigen leugen uit.

Studio7-def

Suzan en ik bezoeken de stad, maar ook mijn vriendin Alex, die ik een half jaar voordien leerde kennen in Barcelona. Ze woonde toen bij haar zus in Zuid-Frankrijk en kwam in Barcelona een gemeenschappelijke vriend bezoeken. Op café, bij een vermút de la casa, praatten we over haar werk op een Franse boerderij, we dansten, vielen dronken tegen de muur, vertrouwden elkaar geheimen toe. Alex is beeldend kunstenaar. Een paar maanden na onze avonturen in Barcelona verhuisde ze naar New York. Daar probeert ze nu voet aan de grond te krijgen met haar werk,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word deze week lid!

Promo-actie

Neem een Jaarabonnement

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in het nieuwe bookzine. Om dat te vieren, doen we een wilde actie!

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Naar de winkel!

Ga wild
en word lid!

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in een najaarsnummer met als thema ‘Wild van Hart’. Om dit te vieren, doen we een wilde actie:

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen