Voor Griet (33) is er geen betere leidraad dan haar eigen gevoel

Voor Griet (33) is er geen betere leidraad dan haar eigen gevoel

Woelige meisjes over hun eigen weg

Ze gingen bijzondere uitdagingen aan, de vier vrouwen die ik voor deze reeks interviewde. Ze blijven weg van platgetreden paden en beklimmen de grillige steile rotswand van het leven op hun manier. Ze weten heel goed wat ze willen, en soms ook niet. En daar zijn ze eerlijk over. Net dat maakt hen zo mooi.

griet-portret

Ik ken Griet al jaren. Toch zie ik haar elk jaar maar één keer, op het filmfestival waar we beiden voor werken. Ze is fotografe en reist voor haar werk de wereld rond. Ergens onderweg, tijdens het maken van een reportage, verloor ze haar hart aan Lamu. Het eilandje voor de kust van Kenia is nu haar tweede thuis, de vrienden die ze er maakte haar tweede familie.

“Veel mensen vroegen zich af waarom ik toch altijd de moeilijke weg koos, maar ik doe gewoon wat ik graag doe.”

Ze heeft altijd veel gereisd voor haar werk en binnen de lijntjes kleuren was nooit haar ding. Ik vraag me af of ze druk ondervindt van de buitenwereld om een uitgestippeld pad te volgen. “De eerste jaren heb ik heel veel gereisd en toen was het financieel ook best wel moeilijk. In het begin vroegen de mensen zich af wanneer ik nu eens iets serieus ging doen, wanneer ik een gewone job ging zoeken. Daar heb ik lang mee ingezeten en ik heb er lang tegen moeten opboksen. Veel mensen vroegen zich af waarom ik toch altijd de moeilijke weg koos, maar ik doe gewoon wat ik graag doe. Ik heb er nooit aan willen toegeven en ik heb het ook nooit gedaan. Sinds een paar jaar is het eigenlijk omgedraaid. Vroeger hadden mensen iets van ‘wanneer ga je nu eens iets serieus doen?’ Nu bewonderen ze mij omdat ik altijd ben blijven doen wat ik graag deed.”

Griet kan volledig haar eigen regels bepalen.

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!