Nynke (30): “Alles moet wijken voor mijn werk”

Nynke (30): “Alles moet wijken voor mijn werk”

Woelige meisjes over hun eigen weg

Ze gingen bijzondere uitdagingen aan, de vier vrouwen die ik voor deze reeks ‘Woelige Meisjes’ interviewde. Ze blijven weg van platgetreden paden en beklimmen de grillige steile rotswand van het leven op hun manier. Ze weten heel goed wat ze willen, en soms ook niet. En daar zijn ze eerlijk over. Net dat maakt hen zo mooi.
Nynke-Koster-studio

Nynke in haar atelier. Foto: MgrMadhatter

Nynke Koster werkt héél hard omdat ze zo gepassioneerd is door haar werk, en ze is ook heel dankbaar dat dat zijn vruchten afwerpt. De laatste keer dat ik haar interviewde, ging het met haar werkleven pijlsnel omhoog, maar was het ook nog niet zo lang uit met haar vriend, net omdat haar werk op de eerste plaats kwam. Ze zat in een turbulente periode en had net te horen gekregen dat ze kunstobjecten mocht maken voor een New Yorkse galerij. Maar via haar Facebookpagina zie ik dat ze vooral met andere dingen bezig is geweest. Zou haar leven nog even woelig zijn als toen ik haar voor het laatst sprak? Tijd voor een nieuw gesprek.

Een paar maanden geleden kwam er onverwachts een nieuwe opdracht op haar pad. Ze nam deel aan een tentoonstelling waarin 35 kunstenaars werk toonden dat in relatie stond met Paleis Soestdijk, het paleis dat eind jaren ‘30 de residentie was van het Nederlands vorstenhuis. Nynke maakte rubberen replica’s van het plafond van de Stuczaal, de mooiste zaal van het paleis.

Nynke-werk-Stuczaal

Replica’s van het plafond van de Stuczaal

De afgelopen weken werkte ze elke dag van tien uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds, ook op zaterdag en zondag. Ons interview vindt plaats net na de opening van de tentoonstelling. “Het was het laatste wat ik voor de komende tijd op de agenda had staan.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

Toko Space
t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen