“Ontdoe je van alle bullshit en word wie je eigenlijk altijd al was”

“Ontdoe je van alle bullshit en word wie je eigenlijk altijd al was”

Lies Deboiserie is zelfliefde-expert

Zelfliefde. Aan de ene kant horen we dat alles begint bij het houden van jezelf, maar aan de andere kant lijkt het aardrijk nog altijd keihard te teren op onze onzekerheid. Die spagaat begint nu toch stilaan op de zenuwen te werken. Lies Deboiserie is zelfliefde-expert en geeft ons een snelcursus selflove. “Als je van jezelf houdt, kan de rest je niks meer maken.” Foto’s: Jarod Mauws

Lies Deboiserie (40) besloot negen jaar geleden het roer om te gooien en veranderde haar juridische koers naar die van zelfliefde. Sindsdien helpt ze als life-coach vrouwen om meer van zichzelf te houden en zo meer uit het leven te halen. Tegenwoordig schieten de coaches en experten als paddenstoelen uit de grond. Op de vraag wat van haar zo’n expert maakt, antwoordt Deboiserie dat ze meer dan veertig cursussen en opleidingen heeft gevolgd en dat ze zich elke dag probeert bij te scholen door veel te lezen over het thema zelfliefde.

Je noemt jezelf dus expert zelfliefde? Wat is zelfliefde precies?
“Zelfliefde is een groot woord met voor iedereen een andere betekenis. Voor mij draait het voornamelijk rond zelfaanvaarding, ook uiterlijk (je moet niet mooi zijn voor een ander), maar de focus ligt vooral op het innerlijke. Ook de, voor jou, negatieve kanten horen erbij en die kan je leren accepteren.

Het loslaten van het verleden is daarbij een belangrijk onderdeel. Door de jaren heen hebben we geleerd onszelf zodanig hard op anderen af te stemmen dat we daarin onszelf wegcijferen en onszelf onbewust een soort van rol aanleren. We moeten zus of zo zijn. Dit mag je wel en dit mag je niet. Ontdoe je van alle bullshit die jij niet bent. Wie ben je wel? Waarom doe je wat je doet? Doe je iets omdat jij er gelukkig van wordt of doe je het in functie van anderen?”

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen