De zomer in beeld

Fotografe Sandra Mermans gaat op zoek naar hoe mensen de zomer vieren in België en trekt met haar camera naar campings, geïmproviseerde zandstrandjes en plakkerige pretparken. Een driedelige zomerreeks over vakantie in eigen land. Deze week het laatste deel, omdat het nog heel eventjes zomer is: rivier de Kleine Nete in Herentals.

_A2A6418

Voor het laatste deel van deze reeks besluit ik landinwaarts te trekken naar rivier de Kleine Nete in Herentals. Mijn gps leidt me tot mijn verbazing naar een keurige woonwijk, maar al snel ontdek ik achter de nette witte villa’s een uniek plekje. Het is er rustig en groen, het heeft zelfs iets lieflijks. En het is er niet over de koppen lopen. Mensen zitten op dekentjes vlakbij het water, genietend van de rust en elkaars gezelschap. Ze keuvelen wat of een lezen een goed boek. Een jong koppeltje dolt wat in de rivier. Anderen stappen vrolijk in een gehuurde kayak om naar Grobbendonk te varen. Op het terras van de kayakclub nippen volwassenen van hun drankje, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Lang moet ik dus niet zoeken naar trouwe fans van dit idyllische pareltje.

 

Lisette (73)

Lisette
“Mijn vakantie breng ik hier door. Lang geleden ging ik wel eens naar Oostenrijk. Maar nu vind ik mijn rust aan de Kleine Nete. Ik ga een paar uur op het terras zitten en bestel een drankje. Af en toe ga ik ook eens met mijn hondje Lady wandelen. Als hem wilt, hé!”

 

Maarten (29) en Pieter (27)

Maarten-en-Pieter
“We wandelen hier minstens eens per week vanaf het centrum naartoe. Als het goed weer is nog vaker. Dan zitten we wat te praten en muziek te luisteren. We brengen onze drank zelf mee.

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!