Het verhaal van Charlie Magazine

In 2014 richtte Jozefien Daelemans Charlie Magazine op vanuit de sterke overtuiging dat een grote groep lezers nood had aan realistische representatie. Samen met een groep enthousiaste redacteurs en fotografes deelde ze online hun openhartige getuigenissen en f*ck fake verhalen. Hun oprechte manier van vertellen sloeg aan en in 2015 organiseerde het team een crowdfunding om hun werking te professionaliseren. Charlie werd een kwalitatief uitdagend en taboeloos magazine dat haar boodschap verspreidde online, in print en op events. Geen picture perfect plaatjes, maar échte verhalen en realistische rolmodellen. Van body image, feminisme en alledaags racisme tot de combinatie werk & gezin, duurzaamheid of nieuwe media; de redactie hield de vinger aan de pols van een veranderende wereld en bepaalde meermaals het gesprek van de dag. Uniek aan Charlie was hun hechte community van lezers en makers die het kloppend hart van het mediamerk vormden.

Met hulp van een investering en enkele projectsubsidies slaagde Charlie Magazine erin om vijf jaar lang elke dag kwaliteit en vernieuwing te brengen. Verschillende keren leidden hun scherpe opiniestukken en ontwapenende getuigenissen tot een breder debat in de kranten, op radio en televisie. Enkele jonge mediamakers en auteurs uit de Charliestal groeiden al snel door tot de grotere podia waar ze vandaag nog steeds actief zijn.

Eind 2019 besloot de redactie met spijt in het hart de boeken toe te doen. Er werd  hard gezocht naar structurele samenwerkingen met grotere mediahuizen en/of ondersteuning vanuit de overheid, maar er werd geen langetermijnoplossing gevonden. Door de besparingen in de culturele en mediasector vielen hun laatste hulplijnen weg. Meer daarover lees je hier.

Vandaag staat de site nog steeds online, als een portfolio van het jonge talent dat gedurende vijf jaar haar stem luid liet horen in het Vlaamse medialandschap en er onmiskenbaar haar stempel op drukte.

Contact opnemen met de makers?

Redactie: hello@charliemag.be
Webdesign: Bird’s Eye Design

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen