Over Ons

Wat is Charlie?


Charlie is een nieuw online magazine dat geen blad voor de mond neemt. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen en realistische rolmodellen. We keep it real. Van body image, feminisme en seks tot de combinatie werk & gezin, duurzaamheid en wetenschap: wij houden de vinger aan de pols van een veranderende wereld. We laten al onze producten, van bookzines tot T-shirts, maken met respect voor mens en milieu.

Wie zijn de Charlies?


Ons opzet vertaalt zich ook in onze structuur: geen top-down aanpak waarbij een manager in maatpak de beslissingen neemt, maar een grassroots beweging van mensen die dezelfde taal spreken als jij. Ons magazine wordt gemaakt door een groep gemotiveerde redactrices, schrijvers, en fotografes. Vanuit een sterke overtuiging geven zij Charlie vorm en inhoud. Onze jongste schrijfster is 17, onze oudste 47. Leer hier alle medewerkers kennen.

Wist je dat je onze redacteurs ook kan boeken als spreker op je event? Via Studio Charlie kom je meer te weten over hun expertise en hoe je onze verhalen in huis kan halen.

Hoe werkt Charlie?


Charlie is een online magazine dat twee keer per jaar ook een bookzine uitgeeft. Als je lid wordt neemt, krijg je extra online artikels en de twee print edities thuis toegestuurd samen met leuke Charlie goodies. Bovendien zorgt jouw bijdrage ervoor dat wij jou elke dag eerlijke verhalen kunnen blijven brengen. Onze bookzines zijn ook te koop in onze webshop, en 200 boeken- en krantenwinkels in Vlaanderen, waaronder de meeste filialen van De Standaard Boekhandel en de grotere krantenwinkels als Relay en Press-shop. Alle verkoopadressen vind je hier.

Meepraten?

Binnen onze community staat respect voorop. We vinden het leuk als je onze artikels deelt en reageert op wat we posten. Daarbij vragen we je, voordat je post, even na te denken over deze vragen: Is de comment die ik wil posten relevant voor het artikel dat gedeeld is? Wat wil ik bereiken met mijn reactie en voegt die iets toe? We willen graag dat lezers zich op de site en op onze Facebookpagina gerespecteerd en veilig voelen. Geen driftbuien, please! Daarom halen we dit soort posts weg:

  • linkdumps
  • clickbait
  • bewuste provocaties
  • aanvallende of denigrerende uitlatingen over onze redacteurs en lezers
  • schaamteloze zelfpromotie.

Laten we het samen gezellig houden. 

Iets inzenden?

Momenteel krijgen we zoveel gastbijdrages en ideeën voor artikels binnen, dat we ogen en handen te kort komen om alles na te lezen en te beantwoorden. We proberen alle inzendingen met zorg te lezen, en we publiceren enkel de teksten die volgens onze redactie helemaal in de Charlie stijl passen. We staan altijd open voor stukken met een positieve vibe die goed geschreven én onderbouwd zijnWe lezen liever geen proza, poëzie of pure dagboekfragmenten. Heb je een tekst geschreven die volgens jou helemaal aan deze voorwaarden voldoet en bij Charlie past? Stuur dan een mailtje naar onze redactie.

Samenwerken of adverteren?

Neem contact op met onze chef partnerships Sophie en let’s talk!

Colofon
Hoofdredactie: Jozefien Daelemans
Chef communicatie & productie: Louise Vanderputte
Chef redactie: Selma Franssen
Redactie: redactie@charliemag.be
Art Direction & fotografie:
Sarah van Looy
Webdesign:
Bird’s Eye Design
Marketing & partnerships:
Sophie Docx
Leer hier alle Charlies kennen.
Vragen over de webshop: shop@charliemag.be
Vragen over abonnementen: abonnees@charliemag.be
Adres Redactie:
LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!