Over Ons

Wat is Charlie?

Charlie is een uitdagend en taboeloos online magazine met een vrouwelijke blik op de wereld. Twee keer per jaar verschijnen we ook in print. We laten al onze producten, van bookzines tot T-shirts, maken met respect voor mens en milieu. We keep it real: geen picture perfect plaatjes, maar échte verhalen en realistische rolmodellen waarin jij je kan herkennen en waaruit jij inspiratie kan halen. Van body image, feminisme en seks tot de combinatie werk & gezin, duurzaamheid of nieuwe media; wij houden de vinger aan de pols van een veranderende wereld. We willen deel zijn van de oplossing, niet van het probleem. Ons glas is altijd halfvol, ook al staan we droog.

Wie zijn de Charlies?

Bij ons geen managers in maatpak die alle beslissingen nemen, maar mensen die dezelfde taal spreken als jij. Ons magazine wordt gemaakt door een groep gemotiveerde redactrices, schrijvers, en fotografes. Wij zijn onze lezers en onze lezers zijn wij. Leer hier alle medewerkers kennen.

Je kan onze redacteurs ook boeken als spreker op events. Via Studio Charlie kom je meer te weten over hoe je onze verhalen in huis kan halen.

Waarom willen wij jou bij de club?

Wij hebben onze lezers nodig. Niet enkel voor hun waardevolle feedback, maar ook om ons magazine mee mogelijk te maken. Als jij ook gelooft dat er nood is aan frisse stemmen en nieuwe gezichten, word dan lid van de leukste club van het internet! Met jouw hulp kunnen we onze fuck fake spirit blijven uitdragen en actuele thema’s op de kaart zetten. Onze leden krijgen naast onze eeuwige dank, toegang tot alle online artikels, twee bookzines, leuke Charlie goodies en allerlei kortingen en cadeautjes.

Waar kan je ons vinden?

Een groot deel van onze artikels zijn gratis te lezen. Onze leden hebben toegang tot ons hele archief en krijgen twee bookzines toegestuurd. Deze zijn ook los te koop in onze webshop, in boeken- en krantenwinkels in Vlaanderen en een deel onafhankelijke boekhandels. Alle verkoopadressen vind je hier.

Meepraten?

Binnen onze community staat respect voorop. We vinden het leuk als je onze artikels deelt en reageert op wat we posten. Daarbij vragen we je, voordat je post, even na te denken over deze vragen: Is de comment die ik wil posten relevant voor het artikel dat gedeeld is? Wat wil ik bereiken met mijn reactie en voegt die iets toe? We willen graag dat lezers zich op de site en op onze Facebookpagina gerespecteerd en veilig voelen. Geen driftbuien, please! Daarom halen we dit soort posts weg:

  • linkdumps
  • clickbait
  • bewuste provocaties
  • aanvallende of denigrerende uitlatingen over onze redacteurs en lezers
  • schaamteloze zelfpromotie.

Laten we het samen gezellig houden.

Colofon

Hoofdredactie: Jozefien Daelemans
Redactie: redactie@charliemag.be
Huisfotografen: Sarah van Looy, Carmen De Vos, Sandra Mermans, Sylvia Konior
Webdesign: Bird’s Eye Design
Vragen over de webshop: shop@charliemag.be
Vragen over abonnementen: abonnees@charliemag.be
Adres Redactie:
Toko Space
t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen