Charlies

Alle medewerkers op een rijtje

 • Profielfoto van Alice Elliott Alice Elliott

  Alice Elliott (17) zou wel eens goed op weg kunnen zijn om de nieuwe Vlaamse Tavi Gevinson te worden: jong, getalenteerd en ondernemend. Voor Charlie houdt ze een dagboek bij, interviewt ze haar rolmodellen en schrijft ze over alles wat haar inspireert.

  Aantal artikels: 13 www.elliottalice.com
 • Profielfoto van Ama Koranteng-Kumi Ama Koranteng-Kumi

  Ama Koranteng-Kumi werkt als publicist en interim projectleider. Ze is de oprichter van Creating Edges, een doe-tank voor vernieuwende projecten in de stad, op het snijvlak van creativiteit, interculturaliteit en maatschappelijke vraagstukken. Ama heeft een master Genderstudies behaald aan de Universiteit Utrecht en woont afwisselend in Amsterdam en Antwerpen. Haar publicaties verschenen o.a. in NRC Next, De Morgen, Charlie Magazine en One World magazine.

  Aantal artikels: 3
 • Profielfoto van Ann-Marie Cordia Ann-Marie Cordia

  Als journalist weigert Ann-Marie Cordia al vijftien jaar lang te kiezen tussen de serieuze schrijfsels, de curieuze en de amoureuze. Ze schreef al voor Het Laatste Nieuws, NINA, Goedele en De Morgen, maar haar ziel blootleggen doet ze alleen op Charlie.

  Aantal artikels: 34 cordiam.wordpress.com
 • Profielfoto van Annelies A.A. Vanbelle Annelies A.A. Vanbelle

  Annelies Vanbelle is een bevlogen journalist en moeder van twee ontembare schepsels. Ze schrijft graag over kunst, liefde, lust, psychologie, ouderschap en vrouwenkwesties. In het project ‘Tussen muze, man en moederschap’, weet ze dit alles te verenigen.

  Aantal artikels: 26 aaavanbelle.blogspot.be
 • Profielfoto van Arkasha Keysers Arkasha Keysers

  Arkasha Keysers is freelance redactrice, journaliste en vertaler. Ze houdt van film, reizen, dansen en mensen. Door haar hogere studies heeft ze veel geleerd, maar net zo veel door in een café te werken. Schrijven vindt ze een dankbaar beroep, want slechte ervaringen zijn vaak goede verhalen. Als ze echt eerlijk is, vindt ze beginnen schrijven best moeilijk, maar geschreven hebben het beste wat er is.

  Aantal artikels: 29 www.kash.be
 • Profielfoto van Aurelie Van de Peer Aurelie Van de Peer

  Aurélie Van de Peer combineert een liefde voor soepel vallende jurken van Belgische makelij met een passie voor filosofische en sociologische theorie. Als Charlies Mode-Doctor schrijft ze niet over wat in de mode is, maar wel wat mode is en wat het met jou doet.

  Aantal artikels: 14
 • Profielfoto van Barbara Callewaert Barbara Callewaert

  Barbara Callewaert is een van de bezielers van een klein productiehuis, moeder en professioneel kanttekeningmaker. Zowel in hoofde van haar beroep, als daar buiten. Haar uitvalsbasis is het ‘nest’, dat bestaat uit haarzelf, haar dochter, haar homovriend en diens dochter. Samen geven ze een geheel nieuwe betekenis aan het begrip ‘nieuw samengesteld gezin’. Zo, en anders, probeert ze vanuit kanttekeningen de dingen betekenis te geven en te verbinden.

  Aantal artikels: 7 www.productionsenzonen.be
 • Profielfoto van Carmen De Vos Carmen De Vos

  Carmen De Vos is een trage fotograaf. Ze was al niet van de rapsten lang voordat traag in de mode kwam. A slow photographer. Op die manier was ze eigenlijk altijd al haar tijd ver vooruit en ging er niks verloren. Met haar geliefde Polaroidcamera kan ze ook moeilijk anders, zo’n machine is niet op snelheid berekend. Ze omhelst de fout, de verkleuring, de onscherpte en houdt ervan om binnen de beperkingen dat het materiaal haar oplegt, het best mogelijke beeld te creëren.

  www.carmendevos.com
 • Profielfoto van Dalilla Hermans Dalilla Hermans

  Dalilla Hermans (31) is geboren in Rwanda en geadopteerd. In 2014 schreef ze een tekst over haar ervaringen met racisme in Vlaanderen, en sindsdien verdiept ze zich in het thema. Dalilla heeft er een missie van gemaakt polarisatie te overstijgen en terug op zoek te gaan naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine. Ze schreef een boek over haar levenspad dat in mei 2017 uitkomt bij Manteau: "Brief aan Cooper en de wereld”. Dalilla is getrouwd met Willem en mama van Cooper Kizito en Malane Imana, met een 3de kindje op komst.

  Aantal artikels: 14
 • Profielfoto van Elisa Hulstaert Elisa Hulstaert

  Elisa Hulstaert studeerde literatuur en ontwikkelde van daaruit een fascinatie voor grootse verhalen over doodgewone mensen. Ze is overtuigd van het voordeel van de twijfel en hecht (te) veel belang aan kleine dingen, maar dat vindt ze zelf helemaal niet erg.

  Aantal artikels: 4
 • Profielfoto van Elizabeth Van Den Bergh Elizabeth Van Den Bergh

  Elizabeth trekt sinds twee jaar aan de kar van haar eigen communicatie consultancy en strijdt zo voor meer begrip en minder misverstanden tussen mensen. Ze gelooft in verwondering en dankbaarheid. Man en dochter maken haar elke dag blij. Haar hart verover je door met liefde te koken.

  Aantal artikels: 4 www.montisonline.be
 • Profielfoto van Emilie Plouvier Emilie Plouvier

  Emilie Plouvier studeerde in 2012 af aan het RITS en won toen met haar eindwerk ‘La femme, c’est nous’ de Canvas Lichtpunt-prijs voor ‘Beste documentaire’. Met haar doortastende fascinatie voor mensen en wat hen beweegt werkt ze vandaag als freelance reporter en televisiemaker, in een wereldverbeterende poging om mensen zo dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Via Charlie maakt ze die poging wereldkundig in tekst, beeld en op het podium.

  Aantal artikels: 6 www.emilieplouvier.be
 • Profielfoto van Evelien Chiau Evelien Chiau

  Evelien is altijd op zoek, maar weet nooit naar wat. De storm in haar hoofd gaat nimmer helemaal liggen, al kent ze zeldzame momenten van windstilte. Het herontdekken van onderlijnde paragrafen in boeken maakt haar gelukkiger dan eender wat.

  Aantal artikels: 18 www.evelienchiau.be
 • Profielfoto van Ilse Ceulemans Ilse Ceulemans

  Ilse Ceulemans is auteur van het boek ‘Het Ministerie van Werkplezier’. Daarnaast is ze freelance journaliste en eindredacteur voor Charlie en Weekend Knack. Ze probeert ver weg te blijven van managers en spinnen. Daar heeft ze het zo druk mee dat ze verder niet echt veel uitvoert.

  Aantal artikels: 10
 • Profielfoto van Inke Hutse Inke Hutse

  Inke werd geboren onder het patronaat van de Heilige Jeanne d’Arc. De oorlog die zij voert, is er hoofdzakelijk één met zichzelf. Schrijven doet ze omdat een lobotomie het enige alternatief lijkt.

  Aantal artikels: 16 inkelspielchen.wordpress.com
 • Profielfoto van Jeroen Vermeiren Jeroen Vermeiren

  Copywriter, journalist, woordvoerder, boekenwinkeluitbater, (dorps)dichter… Het cv van Jeroen (42) verzamelt een bonte verzameling stielen en geen ongelukken, met één grote rode draad: taal. Sinds 2013 is hij aan de slag als creatief schrijver bij Studio 100, waar hij onder meer boeken en magazines maakt. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen schrijfbedrijfje, De Zinnenspinnerij. Maar voor alles is hij papa van een mondige zoon, Cas (6), die al eens een hoofdrol speelt in Jeroens column voor Charlie Magazine.

  Aantal artikels: 22 dezinnenspinnerij.yolasite.com
 • Profielfoto van Johannes De Breuker Johannes De Breuker

  Johannes De Breuker is cultuurjournalist en redacteur. In zijn scherpe oordelen over film doorprikt hij graag filterbubbels. Inclusief de zijne.

  Aantal artikels: 9
 • Profielfoto van Jozefien Daelemans Jozefien Daelemans

  Jozefien was in een vorig leven art-director bij de vrouwenbladen en is nu kapitein van het Charlie-schip. Haar stokpaardjes zijn gendergelijkheid, beeldvorming in de media en het opvoeden van twee luidruchtige jongens.

  Aantal artikels: 78
 • Profielfoto van Katleen Gils Katleen Gils

  Katleen Gils studeerde af als fotografe aan de Academie van Antwerpen en deed er een studie Cultuurmanagment bij. Ze werkte o.a. als freelance productieleider voor AMUZ, Fc Bergman (Toneelhuis), Wintervuur (Antwerpen Open), ChampdAction, etc. en is nog steeds freelance projectmanager. Daarnaast maakt ze regelmatig portretten bij de interviews op Charlie.

  www.katleengils.be
 • Profielfoto van Lara Taveirne Lara Taveirne

  Lara Taveirne (regisseur, auteur) woont in een scheefgezakt sluiswachtershuis. Als het regent, hoort ze het water druppelen in de potjes en pannetjes op zolder. Het is een mooi geluid. Het helpt haar om ritme te houden bij het schrijven. Ze gelooft in de liefde als oorsprong van alle schoonheid en ook dat sommige dingen onherstelbaar zijn. Ze gelooft nog hardnekkiger dat je ook op scheve hakken kunt dansen. Lara won met haar debuutroman 'De kinderen van Calais' de Debuutprijs 2015. Haar tweede roman 'Hotel zonder sterren' komt dit najaar uit.

  Aantal artikels: 13 www.wpg.be/manteau/auteurs/lara-taveirne
 • Profielfoto van Louise Vanderputte Louise Vanderputte

  Louise houdt hartstochtelijk veel van taal, heeft lol in goeie marketing en is een pragmatische idealist. Begin 2015 werd Louise verliefd op Charlie en gaf ze haar job op zodat ze altijd samen konden zijn. Als medezaakvoerder van Charlie neemt ze nu de communicatie, marketing en productie voor haar rekening, en Charlie doet (meestal) den afwas.

  Aantal artikels: 13
 • Profielfoto van Margit Oste Margit Oste

  Margit is leerkracht en schrijft in haar vrije tijd voor Charlie. Ze maakt het liefst eerlijke en openhartige getuigenissen van bijzondere mensen. Zo sprak ze onder andere met vier schoolverlaters die elk op hun eigen manier voor hun diploma zijn gegaan.

  Aantal artikels: 5
 • Profielfoto van Murielle Scherre Murielle Scherre

  Murielle Victorine Scherre heeft problemen met de rrr. Los daarvan gaat alles goed. En snel. Maar altijd veel. Gedachten. Bewegingen van de hand. En die mond staat ook nooit stil. Sinds 2003 is ze mama van La Fille d'O. In 2012 kreeg ze er een echte dochter bij. Beide zijn even zo leerrijk als verrijkend. Murielle houdt van ronde punten, afschuwelijk luide muziek, staring contests, d'r hand in een bak snoep stoppen maar er niet van eten, de neus van het paard tegen haar neus, en jouw hand rond haar pols 's nachts.

  Aantal artikels: 3 lafilledo.com
 • Profielfoto van Nanoe Carremans Nanoe Carremans

  Nanoe Carremans (24) is illustratrice en Professioneel Droedelaarster. Ze is een koffiedrinker, plantenverslaafd en giechelt meestal als er een hond passeert in het straatbeeld.

  Aantal artikels: 10
 • Profielfoto van Karolien Olaerts Karolien Olaerts

  Karolien is een foodie in hart en nieren. Koken is voor haar een manier om liefde te geven, aan zichzelf en al wie haar dierbaar is. Via haar blog wil ze mensen ervan overtuigen dat echt eten blij maakt en kracht geeft. Als master in de biomedische wetenschappen heeft ze een nuchtere kijk op de overload aan gezondheidsclaims die producten zichzelf vandaag maar al te vaak toeschrijven. Met een keuken vol groenten en fruit gaat ze hier graag tegenin.

  Aantal artikels: 9 www.karolaskitchen.be
 • Profielfoto van Philippe Diepvents Philippe Diepvents

  Philippe Diepvents schrijft boeken (bij Manteau) en speelt daarnaast al eens voor directeur van een studiedienst. Dingen die hem doen fronsen zijn legio in de wereld. Dingen die hem doen lachen gelukkig ook. Al bij al balanceert dat uit tot een vredig voortkabbelend leven.

  Aantal artikels: 23 www.philippediepvents.be
 • Profielfoto van Roxie Stript Roxie Stript

  Roxie is een amateur moeder en professionele droedelaar die haar eigen weg probeert te zoeken. Voor Charlie maakt ze elke week een tekening over de bumps in the road.

  Aantal artikels: 37 www.roxiestript.com
 • Profielfoto van Sandra Mermans Sandra Mermans

  Als letterlijk verstrooide professor aan de Artesis Plantijn Hogeschool vindt Sandra steeds haar focus terug door de lens van haar camera. Hoewel ze in meerdere domeinen van de fotografie thuis is, is ze het meest gegrepen door de mens in al zijn verscheidenheid. Wat we zien, zijn rake portretten van mensen die zich in volle glorie tonen.

  Aantal artikels: 3 www.sandramermans.be
 • Profielfoto van Sara Theunynck Sara Theunynck

  Sara is een vrouw (shit) van 30. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze heeft wispelturige darmen. En ook een wispelturig hoofd. Ze wil dat alles morgen klaar is. Of nee, gisteren, kan dat ook? Ze heeft al bijna overal gehuild. Ze is een ondernemer (www.kornel.be). Dat is tegelijk beangstigend en fantastisch.

  Aantal artikels: 4 www.emoshit.be
 • Profielfoto van Sarah Van Looy Sarah Van Looy

  Sarah Van Looy is fotografe en full-time nieuwsgierigaard. Als ze niet met haar fototoestel in de weer is, zit ze met haar neus in de boeken of maakt ze een lekkere vegetarische maaltijd. Ze houdt van mooie verhalen en mensen die de wereld willen verbeteren.

  Aantal artikels: 18 www.sarahvanlooy.be
 • Profielfoto van Selma Franssen Selma Franssen

  Selma is chef redactie bij Charlie, freelance journalist en communicatiespecialist. Zoals het een millennial betaamt, combineert ze meer jobs dan er in een werkweek passen. Ze houdt bovenal van zinnen die mooi genoeg zijn om drie keer te lezen. Als zo'n zin uit haar eigen pen komt, voelt het alsof geluk zo echt is, dat ze het in haar hand kan houden.

  Aantal artikels: 68 www.selmafranssen.nl
 • Profielfoto van Seriously hilary Seriously hilary

  Seriously hilary is a Belgium-based Irish semi-redhead. She writes for Bustle.com, pretends she can sew and was an artist in a previous life. hilary wears tights all the time because her legs glow in the dark and she doesn't want to blind anyone.

  Aantal artikels: 15 seriouslyhilary.com
 • Profielfoto van Soe Nsuki Soe Nsuki

  Soe Nsuki is enthousiast over veel dingen! Ze maakt graag grapjes op een podium, en meestal vindt het publiek het ook leuk. Ze is een bgirl, dat is jargon voor een griet die breakdancet, en geeft het vuur door aan andere meisjes en vrouwen in Soe’s Bgirl Studio. Daarnaast is Soe een dj, dat is jargon voor een griet die veel mp3’s heeft gedownload van Youtube. Oh en ook nog dit: ze slaapt nooit!

  Aantal artikels: 4 www.soensuki.be
 • Profielfoto van Sophie Lodewijks Sophie Lodewijks

  Misschien kwam je fulltime social media geek, non-stop pinklover en part(y)time DJ Ghetto Titties Sophie al eens tegen in haar roze universum op het wereldwijde web. Sophie ziet er met haar zuurstokroze coupe misschien snoezig uit, ze is altijd op zoek naar de wildste avonturen. Ze kickt op excentriciteit en zoekt voor Charlie dan ook maar al te graag de grens op voor het schrijven van een openhartig stuk.

  Aantal artikels: 34 instagram.com/sophielodewijks
 • Profielfoto van Stephanie Dehennin Stephanie Dehennin

  Stephanie Dehennin is een freelance illustrator en een onverbeterlijke nieuwsgierigaard. Voor Charlie deelt ze de verborgen verhalen en fascinerende feiten die ze vindt in de catacomben van het internet.

  Aantal artikels: 11 www.poodlesoup.be
 • Profielfoto van Stijn De Wandeleer Stijn De Wandeleer

  Stijn zweeft ergens tussen fictie en realiteit. Hij studeerde net af als journalist en kan het pennen maar niet laten. Schreef ondermeer Pulitzerwaardige stukken op bierviltjes, de krant van gisteren en in de notitieblok van zijn smartphone, maar wacht desondanks nog steeds op de grote doorbraak. Minder naarstig in het water geven van de planten.

  Aantal artikels: 3
 • Profielfoto van Stijn Depoorter Stijn Depoorter

  Stijn schrijft op de manier waarop hij in het leven staat: empathisch, bedachtzaam en met aandacht voor details. Hij doet dat op zijn blog Stijnzijn en op Charlie. Zijn stokpaardjes? Kwetsbaarheid, LGBTQI-rechten, de menselijke geest en het Eurovisiesongfestival.

  Aantal artikels: 34 www.stijnzijn.com
 • Profielfoto van Swaane Lauwaert Swaane Lauwaert

  Drie jaar geleden runde Swaane twee horecazaken en leefde met haar man en drie kinderen een hectisch leven in Antwerpen. Totdat ze besloten alles achter te laten en te vertrekken. In een kleine caravan op zoek naar een nieuwe stek in Frankrijk.

  Aantal artikels: 24 www.onestparti.be
 • Profielfoto van Sylvia Konior Sylvia Konior

  Sylvia is 43, komt uit Ruiselede en werd in 2010 laureaat van de Canvas-collectie. Dat zijn feiten. Interessanter zijn haar beelden, waar we liever niet te veel over kwijt willen, behalve dat Sylvia all the way gaat om haar toeschouwer uit te dagen of te laten lachen tot het pijn doet op rare plaatsen.

  www.konior.be
 • Profielfoto van Thomas Smolders Thomas Smolders

  Thomas Smolders is het alter ego van Ljosmyndun - of nee, het was andersom. Hij werkt bij het creatief bureau DIFT en publiceerde daarnaast in verschillende kranten en magazines.

  Aantal artikels: 11 ljosmyndun.tumblr.com
 • Profielfoto van Tine Maenhout Tine Maenhout

  Tine kroop drie jaar geleden in de journalistieke pen. Ze schrijft voor Knack Weekend en Sabato en liet inmiddels twee boeken op de wereld los. Voor Charlie Mag zoekt ze graag de rimpels in de vijver. Want achter de kleinste feiten zitten de belangrijkste verhalen.

  Aantal artikels: 6
 • Profielfoto van Tom Vermeyen Tom Vermeyen

  Tom Vermeyen combineert het vaderschap met het schrijven van scenario's en boeken. Hij heeft van zijn passie zijn werk kunnen maken wat van hem one lucky bastard maakt. Maar het is vooral zijn gezin dat zijn leven compleet maakt. Hij schrijft over dingen die hem prikkelen, ontroeren, doen nadenken en hoopt dit op zijn beurt te doen met de lezer.

  Aantal artikels: 9
 • Profielfoto van Uus Knops Uus Knops

  Uus Knops is psychiater en psychotherapeut met een praktijk in Gent. Ze is verslaafd aan woorden, of die nu op papier staan of op een podium worden uitgesproken, of ze nu van haar patiënten of van haar kinderen komen, en soms vloeien ze al eens uit haar eigen pen.

  Aantal artikels: 5
 • Profielfoto van Wim Slabbinck Wim Slabbinck

  Wim is klinisch seksuoloog en antropoloog en heeft zijn eigen groepspraktijk Ruimte te Gent. In september 2016 kwam zijn eerste boek uit: 'Waarom mannen geen seksboeken kopen'. Een luchtig maar tegelijk diepgravend boek vol hapklare kennis en bruikbare tips. Meer weten? Zie www.wimslabbinck.com, www.ruimte.gent en www.facebook.com/seksuologie.

  Aantal artikels: 12 www.wimslabbinck.com
 • Profielfoto van Yasmina El Messaoudi Yasmina El Messaoudi

  Yasmina El Messaoudi wilde als kind actrice worden in Hollywood maar werd uiteindelijk freelance radio- en tv-presentatrice. Onlangs liet ze carrière, man, huis en auto achter om een jaar koffie te serveren in Den Haag. Ze hoopt zo antwoorden te vinden op al haar thirty-somethingvragen. Of dat lukt lees je hier.

  Aantal artikels: 6
 • Profielfoto van Zita Theunynck Zita Theunynck

  Zita wil maar een paar dingen in het leven. Eén: iets betekenen. Twee: minder twijfelen over wat ze dan wil betekenen. Drie: letterkoekjes in de oven roosteren, want dan zijn die écht knapperiger. Vier: minder huilen om onnozele dingen, zoals wanneer ze een platte band heeft met haar fiets, of omdat ze gevallen is met haar witte broek, want geef toe, dat is ECHT frustrerend.

  Aantal artikels: 7 www.emoshit.be

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

 • 2 bookzines (nr. 5: voorjaar 2017, nr. 6: najaar 2017)
 • Charlie goodies
 • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!