FAQ’s

Kan ik nog een abonnement kopen of hernieuwen?
Hoe weet ik of ik het volgende bookzine zal ontvangen?
Hoe komt het dat het geld van de fundraising op is?
Hebben jullie echt alles gedaan om een oplossing te zoeken?
Ik wil Charlie toch op een of andere manier steunen. Hoe kan ik dat doen?

Kan ik nog een abonnement kopen of hernieuwen?

Omdat bookzine 10 ons laatste bookzine is, is het momenteel niet mogelijk om een abonnement te nemen, of je huidig abonnement te hernieuwen. Ook de online abonnementen hebben we even stopgezet, omdat we het nog niet duidelijk is hoe onze toekomst er in 2020 uitziet. We houden je op de hoogte van onze plannen via onze nieuwsbrief. Alle stukken die achter de paywall stonden, hebben we tijdelijk opengesteld, zodat mensen die niet meer kunnen hernieuwen ze toch kunnen lezen.

Hoe weet ik of ik het volgende bookzine zal ontvangen?

Iedereen die sinds 1 januari 2019 een jaarabonnement heeft genomen of hernieuwd, heeft bookzine 9 ontvangen en zal bookzine 10 eind november in de brievenbus krijgen. Mensen die voor 1 januari 2019 lid geworden zijn, hebben bookzine 8 en 9 al ontvangen. Aangezien een jaarabonnement twee nummers inhoudt, zit bookzine 10 niet meer in dat pakket.
Je kan op je profielpagina kijken wanneer je abonnement precies van start ging (log in via de menuknop rechtsboven, klik op je naam in de hoofding of op ‘mijn account’ in het zijmenu en daarna op ‘my subscription’).
Je kan bookzine 11 wel altijd los kopen in de webshop vanaf 18 november. Of neem meteen een pretpakket en vul je Charlie Collectie aan!
De mensen die recent lid werden en bookzine 10 en 11 verwachten, krijgen van ons een persoonlijk bericht over hun abonnement.

Hoe komt het dat het geld van de fundraising op is?

In onze fundraising beloofden we dat we met het opgehaalde budget een jaar verder konden. Met het budget maakten we meer dan 300 online artikels, een twintigtal online video’s en 2 print magazines en deden we meer dan 10 mooie samenwerkingen met partners. We hebben, ondanks ons beperkte budget, altijd kwaliteit geboden, zowel in inhoud als in vorm. Maar naast het publiceren van stukken, komen er heel wat andere zaken kijken. Er zijn de druk- en distributiekosten, het abonnementenbeheer en de klantenservice, IT en webdesign, marketing & sales, en de administratie en sociale media om op te volgen. Al die dingen kosten tijd en geld.  Als kleine speler hebben we bovendien niet altijd de beste voorwaarden qua druk en distributie, voordelen die grote spelers wel hebben en waar ze zelfs overheidssteun voor krijgen. Meer daarover, lees je hier.

Hebben jullie écht alles gedaan om een oplossing te zoeken?

Met de hand op het hart: ja. Onze hoofdredacteur spendeerde de voorbije maanden meer tijd in meetingruimtes met mediabazen dan op de redactie. We onderzochten de piste van structurele subsidies, een overname door een grotere speler, een structurele samenwerking met een mediapartner en andere samenwerkingen met bedrijven. Maar Vlaanderen blijft een kleine regio, en het medialandschap staat hier onder druk door de dalende verkoop in printnummers en de uitdagingen die online journalistiek bieden. Het Vlaams mediabeleid is er nog niet in geslaagd om hier een passend antwoord op te bieden. Bovendien zorgt het nieuwe regeerakkoord waarin grote besparingen aangekondigd staan in de culturele en mediasector voor veel ongerustheid, waardoor nieuwe projecten vaak geen prioriteit hebben.

Ik wil Charlie toch op een of andere manier steunen. Hoe kan ik dat doen?

Dat is fijn! Wij houden je via nieuwsbrief op de hoogte van onze plannen in 2020. Intussen kan je nog steeds een bookzine (of pakket) kopen in onze webshop. En hou ons gedachtengoed warm, lees en deel onze stukken, of kom naar onze events.

Heb je toch nog vragen over je abonnement? Neem contact op met ons via abonnees@charliemag.be

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen