Jaaroverzicht

Het bewijs dat 2018 prachtig was

Het bewijs dat 2018 prachtig was

Om jullie er aan te herinneren hoe mooi het leven is, maakten we dit Feel Good-lijstje met grappige columns, openhartige getuigenissen en gewoon mooie verhalen.

De kleding van Eva’s overleden tweelingzus leeft verder in een tapijt

Als je een dierbaar persoon verliest, blijf je niet enkel achter met de leegte, maar ook met spullen vol herinneringen. Wat doe je daarmee? Eva (31) kon de kleren van haar overleden tweelingzus Hanna niet zomaar weggooien. Ze liet er een fair trade tapijt van maken. Charlie Magazine volgde de kledij tot bij de weefsters in Marokko. 

“Nu gaan de mensen nooit meer blikjes gooien”

“Dit is wat jullie in 1 maand tijd in mijn straat hebben achtergelaten.” Met die boodschap veroverde Samuel (9 jaar) binnen één dag de harten van duizenden Vlamingen. Hij verzamelde een maand lang tijdens wandelingen door zijn straat blikjes. Daarvan maakte hij een slinger die zo hoog is als de hoogste boom in zijn tuin. Lees hier meer over het doel van deze kleine strijder.

Het alternatieve communiefeest: in vuile kleren & op blote voeten

Steeds minder kinderen in België doen hun eerste communie of vormsel. In de plaats komen alternatieve ‘lentefeesten’ om de overgang van kleuter naar kind en van kind naar tiener te vieren. Op de school van de kinderen van hoofdredactrice Jozefien doen ze het nog net iets anders: met een survivaltocht en een kampvuur. Een verslag.

Waarom vriendschappen niet onderdoen voor andere relaties

Op 30 juli is het de internationale dag van de vriendschap. Dat betekent dat Facebook je een corny collage zal laten zien en zal aansporen om nog eens iets op het platform te posten ter ere van je vrienden. Lees hier waarom vriendschap een stuk interessanter en veelzijdiger is dan ‘friending’ zoals voorgesteld door Facebook. 

Leve de saggy boobs club

Tieten, hangers, prammen, meloenen… We hebben er honderden woorden voor, maar wat weten we nu echt over borsten? We zien ze vooral in lingeriereclames en erotische filmpjes, maar dat is niet representatief voor hoe ze zich in real life gedragen. Daarom: een reeks over het verborgen leven van borsten.

“Dat fonduebord uit de Kringwinkel, dat moet je hebben”

Zita denkt wel vaker dat ze een grootse ontdekking heeft gedaan. Maar deze keer had ze echt het gevoel dat ze on to something wasKringwinkelliefde op het eerste gezicht: het fonduebord.

Een zeer luide liefdesverklaring aan de romantische komedie

Zita roept romantische komedie uit tot Het Beste Genre Ter Wereld is. Lees hier waarom ze zo dol is op romcoms.

“Ik houd ervan om mensen positiviteit, verbondenheid en een lach te brengen”

Soe Nsuki (29) is stand-upcomedian, breakdancer, Charlie-redactrice, en covermodel van ons zevende bookzine, met als thema Leve de Loser. Deze maand ging haar eerste zaalshow Soetopia in première in de Arenberg Schouwburg. Wij vroegen haar welke prijs ze wel eens zou willen winnen, wanneer ze zich een mislukkeling voelt en hoe het voelt helemaal alleen om op een podium te staan. Je leest het hier.

Waarom het oké is om niet te weten wat je wil in het leven

“Wat is jouw passie?” Geen enkele vraag jaagt me meer angst aan, want ik heb geen idee wat ik met mijn leven wil. De wanhopige pogingen om mijn passie te vinden leverden niets op en maakten me alleen maar onrustiger. Maar moeten we allemaal een passie vinden? Is het echt zo erg om niet te weten wat je wil? Lees hier hoe je rust kan vinden in die onwetendheid.

Zo ziet een summer body er echt uit

Illustratrice Nanoe houdt niet van bullshit. Muggenbeten, zweetvoeten en schuurbillen; zo ziet een summer body er écht uit

5 redenen om vaker een boek te lezen

Minder mensen lezen in hun vrije tijd, en als ze dat al doen vinden ze het verdomd moeilijk om niet ondertussen te multitasken met hun smartphone. Terwijl boeken, in hun analoge traagheid, juist een time portal uit de ratrace kunnen bieden. Daarom: een warm pleidooi voor het boek. 

Lees ook de beste interviews van 2018

Schrijf je reactie

Lees verder in Mensen

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen