“Soms kleven mensen een bedankbriefje op de zak”

Charlie spreekt met mensen die de wereld elke dag een beetje mooier maken

Wat is het verhaal achter de mensen die zich via hun werk elke dag inzetten om de wereld beter te maken? Charlie zet deze ‘doeners’ in de kijker in de rubriek Mooie Beroepen. Vandaag milieuwerker Glenn die de stad schoon probeert te houden. Foto’s: Olivier Vanhove
GLENN DEHAM (28), VUILNISMAN BIJ IVAGO

Fei-29

Ik ontmoet Glenn en zijn collega in de striemende regen. Fotograaf Olivier en ik schuilen onder mijn parapluutje met luipaardmotief, terwijl de mannen grof vuil in de vuilniswagen hijsen.
 Sinds een klein decennium werkt Glenn als vuilnisman bij Ivago in Gent. Deze mannen zorgen er in weer en wind en voor dat de stad ‘schoon’ blijft. Letterlijk een mooi beroep dus en hoog tijd om eens poolshoogte te nemen.

Glenn is 28 jaar, is 14 jaar samen met zijn vriendin en samen hebben ze een zoontje van 6. Na de verzopen fotoshoot, ontmoet ik de rustige en sympathieke chauffeur bij Ivago, op een drogere locatie. Ik val gelijk met de deur in huis: wanneer en waarom, koos hij voor dit beroep?

Glenn: “Ik heb sportschool gedaan in het middelbaar en daarna volgde ik kort de opleiding regentaat Lichamelijke Opvoeding aan de hogeschool. Ik speelde toen echter, en nog steeds, semi-professioneel voetbal. Het bleek niet combineerbaar met mijn studies. De papa van mijn vriendin, zelf werkzaam bij Ivago, stelde toen voor dat ik daar ook kwam werken. Vier dagen per week werken in een voltijds regime, uren tussen 7u en 17u, elk weekend vrij: de ideale combinatie met mijn sport. Het loon is bovendien ook niet onaantrekkelijk. Een behoorlijk maandsalaris, aangevuld met extralegale voordelen en een dertiende maand.”

Fei-15Fei-7

Je bent er met andere woorden niet ingerold, het is een bewuste keuze. Hoe reageert de omgeving erop?

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Zonder jou, geen Charlie

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines ((nr. 6 najaar 2017 + nr. 7 voorjaar 2018)
  • Charlie goodies
  • toegang tot alle online artikels

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!